Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Це мені нагадує дубль Януковича

Зв’язку як не було, так і немає

До кінця 2022 чотири міжнародні траси будуть покриті 4G, гордо повідомляють Зеленські!

І я згадую 2019 рік, коли ті ж Зеленські урочисто обіцяли, що до 2022 р. 90% населених пунктів, навіть найвіддаленіші села й усі траси, будуть покриті «якісним швидкісним інтернетом».

Минуло три роки і єдине, що змінилося, - терміни тих самих завдань пересунули на наступні три роки, до 2024…

Зв’язку як не було, так і немає. Навіть в місці «розстрілу» Шефіра ледь працює 2G стандарт.

Нагадаю, що в 2019 ми вже тестували 5G і входили до топ-10 країн світу за відпрацюванням цього нового стандарту.

Нова влада одразу цей проєкт закрила і ніколи більше до нього не поверталася, хоча розвинуті країни вже впроваджують масово стандарт нового покоління. А ми знову відстаємо…

До речі, у світі тестують вже 6G.

Це мені теж нагадує дубль Януковича, коли весь розвинутий світ вже давно працював у 4 стандарті, а нам довелося чекати на Майдан, щоб у 2015 нарешті перейти на 4G. Бо регіонали тупо саботували, крали і нічого для людей не робили.

У 2018-2019 - ми провели масу узгоджувальних нарад, щоб об’єднати оптоволоконні траси, які перебувають на балансі різних державних компаній, в єдину мережу. Жодного прогресу з того часу.

Ми змушували Укравтодор при плануванні ремонтів і капітального будівництва обов’язково передбачати закладання труб вздовж автошляхів з метою подальшого розвитку оптоволоконної мережі в нашій державі (бо 90% вартості будівництва нових цифрових трас - це земляні роботи). Чи Ви знаєте бодай один автошлях 2020-21 рр., де було це зроблено?

Наявна державна оптоволоконна мережа - це не лише висока швидкість інтернету, непоганий заробіток для держави, але й питання безпеки - якщо ляжуть мобільні оператори, оптоволокно буде працювати і забезпечить належну комунікацію.

До речі, як там «наші» мобільні оператори?

Влада і СБУ впевнені, що в час Х у нас не буде неприємних сюрпризів, як це було на фронті у 2014-2015 рр.?

Джерело

Схожі новини