Передплата 2024 «Добрий господар»

Патріот України — нігерієць Еммануель Келечі Нджоку

Любові до нашої Батьківщини у нього варто було би повчитися деяким депутатам

Своєрідну перекличку патріотів влаштували у соціальних мережах наші співвітчизники. Щоб продемонструвати знавіснілому агресору згуртованість, готовність захищати країну, на аватарках своїх сторінок вони помістили державний синьо-жовтий прапор. Така велелюдна і промовиста самоідентифікація мала би застерегти Путіна: не смій зазіхати на Україну! Серед тих, хто послав російському диктатору цей сигнал — мій фейсбучний друг і герой кількох публікацій Еммануель Келечі Нджоку, уродженець Нігерії.

“Чудовий вигляд!” - прокоментували оновлену картинку його близькі з далекої африканської країни.

Келлі (так коротко його називають наші краяни) живе в одному із мальовничих сіл неподалік Львова. Має гарну сім’ю, силу-силенну товаришів і величезну повагу від них. Прекрасно розмовляє українською, вставляючи туди галицькі діалекти. Разом із місцевими жителями працює, грає у футбол, ходить до них у гості. На Великдень квапиться до місцевої церкви освячувати паску. Його улюблена страва — український борщ. Не раз ходив з друзями колядувати. На день народження вони подарували йому вишиванку, чим Келлі дуже пишається.

Про те, що цей нігерієць серцем прикипів до України, свідчить і його аватарка.

Сподіваючись, що таким же національним єднанням одержимі і наші “державні мужі”, переглянув сторінки народних депутатів.

Багато з них біля свого фото розмістили синьо-жовтий стяг. Єдина фракція, де цього не зробив ніхто, була “ОПЗЖ” Бойка-Медведчука-Шуфрича. Ті, кого у нас називають п’ятою колоною Кремля. Ті, хто у минулий вівторок усією своєю бригадою відмовилися голосувати за звернення Верховної Ради до ООН, Європарламенту, іноземних урядів і парламентів щодо російського воєнного шантажу.

Урок патріотизму особам без української душі міг би дати галицький нігерієць Келлі.

Читайте такожПатріотичний флешмоб у Фейсбуці

Схожі новини