Передплата 2024 ВЗ

Хто у владі працює на Кремль - здогадатися все простіше

19 січня, завтра, до України з раптовим візитом прибуде державний секретар США Ентоні Блінкен

Напередодні його минулого візиту Зеленський брутально і підступно звільнив керівника Нафтогазу Андрія Коболєва. Енергетичний сектор України для Вашингтону був не менш важливим, аніж антикорупційний, якщо не важливіший.

Про результати цієї кадрової «ротації» свідчать збитки Нафтогазу і наявність в газосховищах станом на сьогодні 11 млрд кубів газу.

Для проходження опалювального сезону вже не вистачає 2-3 млрд кубів. Де їх взяти, особливо коли немає грошей, ніхто не знає.

Цього разу Блінкена мали поставити перед фактом, що лідер опозиції у в’язниці. А оборона України - це головний біль Вашингтону і Заходу, але не українського президента.

Але щось пішло не так…

Вчора американські конгресмени, які прибули до Києва з офіційним візитом, мали розкішну нагоду спостерігати з готелю Хаятт над Печерським судилищем і як українці відстоюють право на майбутнє України не в шапіто, а в ЄС і НАТО.

Завтра спостерігати за цим видовищем матиме можливість Блінкен.

Хто у владі працює на Кремль - здогадатися все простіше.

Якщо Зеленський не візьметься за розум - обороною України доведеться займатися Головнокомандувачу і міністру оборони, традиційно за підтримки опозиції.

А Верховний Головнокомандувач у цей час десь підстрибуватиме і куритиме айкос.

Або не підстрибуватиме, а буде сидіти.

Без айкосу і інших психотропних речовин…

Джерело

Схожі новини