Передплата 2024 «Добрий господар»

«Архівний» президент і «похований» спікер

Інформаційні ляпи дезінформують суспільство

Два фото першої і другої осіб нашої держави на початку цього тижня викликали сум’яття у тисяч українців. Ці світлини засвідчили непрофесіоналізм, низьку якість команд, які обслуговують керівництво країни.

Спершу здивували у канцелярії президента. Там спо­вістили, що у понеділок, по завершенні свят, наш кер­манич активно приступив до роботи. На підтвердження цього факту Володимир Зеленський помістив в Інстаграмі не свіжий, а... минуло­річний знімок. У громадян відразу закралася думка: а чи справді президент пере­буває у Києві? Чи, бува, і далі не розважається у Буко­велі, а нам пускають туман в очі? Може, Зеленський звично подався у теплі краї – а пресслужба перестара­лася і проілюструвала підготовлену інформацію архів­ним знімком? Як мовиться, на рівному місці виник за­шквар...

Наступного дня, у вівторок, черга дивувати прийшла до працівників телеканалу “Рада”, який в останні тижні із рівновіддаленого від політичних сил парламентського вісника перетворився на персональне медіа президен­та і його партії. У випуску своїх новин “Рада” повідомила про смерть голови Європейського парламенту Давида Сассолі. Але над великошрифтовим заголовком “Рап­тово помер” канал помістив фото... спікера Верховної Ради України Руслана Стефанчука.

 Руслан Стефанчук висловлював співчуття з приводу втрати єврочиновника, високо оцінював заслуги покійного пе­ред Україною. Але недбалі клерки з “Ради” помилилися, розставили не ті акценти – тому вийшло вдвічі сумно.

До слова, Стефанчук відреагував на цей ляп гу­мором. На своїй сторінці у Facebook розмістив пісню групи “Чайф”, початкові слова якої такі: “А не спеши ты нас хоронить, а у нас еще здесь дела”. Принагід­но запитаємо: а іронізувати по-українськи голова ВР не вміє?

До слова, у “Раді” і у пресслужбі президента постійно роблять недоречності. Плутають назви країн і їхні сто­лиці, допускають політично некоректні формулювання, які дискредитують керівництво України. І її саму. І через це нам “сумно, сумно аж за край”…

Читайте такожЗеленський сподівається, що відбудеться хіхоньками-хахоньками

Схожі новини