Передплата 2024 «Добрий господар»

Реформа судів - сьогодні є ключовим завданням і викликом для держави

Я не знала особисто пані Ірини (Ноздровської), але ця жахлива трагедія не може залишити байдужою.

Найщиріші співчуття рідним вбитої... І, звичайно, все суспільство чекає оперативного і об'єктивного розкриття злочину.  Дуже важливо, що в останні тижні роботи парламент значно посилив відповідальність за порушення правил дорожнього руху. Водійські права - це й відповідальність за безпеку дорожнього руху, за себе і пасажирів, за пішоходів і машини, що рухаються поряд. А в нас ліхачать й не думають про безпеку свою і інших. 

Особливе питання- реформа судів. Там має панувати правосуддя, а не кумівство й бездушність. Мій особистий свіжий приклад: після скандалу навколо безумного рішення судді Солом'янського районного суду, яка заявила родині заручника Ігоря Козловського , що пенсію на сина - інваліда переоформити можна тільки після офіційної відповіді з окупованого Донецька, що вони два роки тримають пана Ігоря в тюрмі, я написала листа на голову суду з проханням якнайшвидше призначити перегляд цього безумства. Призначили....на 28 грудня,й слава Богу, що ми витягли Ігоря і його побратимів 27...  Я розумію, що суди перевантажені, що нові судді не народжуються за місяць і навіть рік, але реформа- судів сьогодні є ключовим завданням і викликом для держави. І це, до речі, й про дискусію щодо Антикорупційного суду. Не буває так, що в краіні створять один ідеальний суд з ангелами в мантіях, а інші залишаться ось такими бездушними й без Феміди ..... Треба, щоб КОЖЕН украінський суд став антикорупційним , тільки так, а не створенням ще одного ідеального нового органу, ми зможемо змінити країну і зробити іі цивілізованою і європейською.

Ще одна окрема тема- це наші правоохоронні органи. ВР виділила достатньо коштів з нашого небагатого бюджету на іх фінансування і утримання. Наші західні партнери допомогали з реформуванням. Але - ми чекаємо від правоохоронців не лише милих посмішок й нової красивої форми, але й жорсткої боротьби зі злочинністю, побутовим насильством. Потрібно посилити функції слідства. Скажу непопулярну річ, але вцілому правильний закон про люстрацію мав і певні перекоси, бо з багатьох структур пішли професіонали, й забрали з собою певну школу і професіоналізм. Тому зараз нам дуже потрібно разом зробити все для посилення силових структур, які мають позбутися привидів минулого , але не втратити професіоналізм, нюх, вміння розкривати і упереджувати злочини. Там не місце причетним до злочинів на Майдані, але професійні слідаки, які чесно працювали , мають залишитися і передавати свій досвід молодим.

Джерело: Фейсбук

Схожі новини