Передплата 2024 «Добра кухня»

Кому прислужиться «Слуга народу»?

Новоявлену партію охрестили проектом Коломойського-Зеленського.

Чим ближче до старту виборчої кампанії в Україні (а точніше — двох: спершу президентської, потім парламентської), тим більше несподіванок. Поява у топ-п’ятірці президентських рейтингів музиканта Святослава Вакарчука була лише початком. Схоже, до нового амплуа приміряють і шоумена Володимира Зеленського — з усім «95 кварталом» за компанію. Принаймні партію для кіношних «слуг народу» вже забронювали.   

Щоб не витрачати часу і не морочити голову з оформленням нової політичної партії, обрали простіший варіант — зміну вивісок. Була собі «Партія рішучих дій» (зареєстрована у березні минулого року), її перехрестили на «Слугу народу» і переписали з Євгена Юрдиги на Івана Баканова. Можна було б подумати, що до Зеленського з «кварталівцями» стара-нова партія не має жодного стосунку. Мовляв, хтось зі спритників від політики вирішив скористатися назвою популярного серіалу, щоб підзаробити: якщо не на участі у виборах («диванні» партії частенько своїми людьми у виборчкомах приторговують), то на перепродажу проекту з добре упізнаваною назвою. Та тільки у послужному списку широко відомого у вузьких колах Івана Баканова є   пункт, який розвіює сумніви про зв’язок між політичним та кіношним «Слугами народу». У реєстраційних документах пан Баканов значиться як керівник ТОВ «95 квартал» та «Студія Квартал-95» (засновниками є подружжя Зеленських).

Поява партійного «Слуги народу» викликала неоднозначне сприйняття. Хтось  накинувся з обуреннями: мовляв, у політиці і без Зеленського клоунів вистачає.  Хтось взявся глибше копати, киваючи на причетність до «кварталівської» партії опального олігарха Ігоря Коломойського. Той, підозрюють, не отримавши бажаного від «УКРОПу» (який, за рейтингами, пасе задніх), вирішив зробити ставку на новий проект. Із розрахунком, що виборцям так приїлися «заїжджені» політики, що готові хоч за Сердючку, хоч за Зеленського голосувати.

Схоже, серіал «Слуга народу» був лише прелюдією до виводу «кварталівців» на політичну сцену. І не факт, що «режисери» партійного «Слуги народу» чекатимуть до парламентських виборів. Може, чутки про те, що Коломойський  збирається виставити Зеленського вже на президентських перегонах, не без вогню?  

Схожі новини