Передплата 2024 «Добра кухня»

Ми живемо на піку атаки олігархів, радикалів і популістів проти держави

Із виступу на ІІІ етапі ХІІ позачергового з’їзду політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Сьогодні, коли героїчні бійці Української армії вгамували східний фронт, після того, як парламент і уряд почали розгортати антикорупційні структури, після того, як почалися важкі дебати про економічні зміни через Податковий кодекс, інші стимулюючі механізми, в країні відкрився четвертий — внутрішній фронт.

Давайте говорити правду: ми зараз живемо на піку атаки олігархів, радикалів і популістів проти держави.

Можливо, вівці в їхніх рядах думають, що вони борються за рейтинги. Але їхні пастухи точно знають — вони вирішили звалити Верховну Раду, а це означає повалення української держави. Це четвертий фронт, на який ми мусимо відповісти.

Сьогодні від «БПП «Солідарність» залежить, чи встоять державні несучі опори.

Хто і як завгодно може ставитися до Президента Порошенка, але мусить поважати його як стрижень держави. Хто і як завгодно може говорити сьогодні про помилки або досягнення нашої фракції, але мусить визнати: ми — провайдер українського інтересу в українському парламенті. Саме ми тримаємо риштування української держави.

Сьогодні засліплені своїми амбіціями олігархи, радикали, популісти з піною біля рота, з бляшаним пафосом сиплють гори брехні та істерії, не помічаючи чеширської посмішки кремлівського Воланда.

Ми що, не розуміємо, що перемога радикалів в одній частині країни, популістів в іншій, вчорашніх регіоналів — в третій розвалить цю країну прямо в загребущі руки Путіна.

Якщо розуміємо, то мусимо голосувати за партію, яка дає стабільність, яка забезпечує реформи. І така партія є. Вона об’єднала в себе всі правоцентристські політичні сили, представлені в парламенті, і називається «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Ми відрізняємося від багатьох політичних партій. Наш земляк Жванецький казав: «Думати важко, тому більшість людей судить». Да, на прості запитання дуже просто кидати прості, істеричні відповіді. Але зараз я хочу сказати людям, які вірять популістам, радикалам і сепаратистам: якими б не були політичні орли із цих таборів, у них все рівно пташині мізки, а їхні результати легко змахнути з плеча.

Ми не претендуємо на месій, ми не претендуємо на монополію і диктатуру, але я претендую на те, щоб сказати — сьогодні держава в небезпеці. І «Блок Петра Порошенка» разом зі своїми колегами з «Удару» та «Народного фронту», з волонтерами та громадськими активістами, з усіма спеціалістами, які хочуть працювати на державу, буде виступати на місцевих виборах для того, щоб вберегти країну і продовжити реформи.

Перш, ніж говорити про плани, ми маємо прозвітувати. І ми, «БПП «Солідарність», можемо прозвітувати. Да, наші досягнення не такі грандіозні, як хотілося б усім учасникам Революції Гідності, і мені також. Але ми звітуємо. Вдумайтеся, ми за рік збудували армію. Хто скаже, що це неправда? Хто був там, на фронті, хіба скаже, що армія за рік не стала на ноги? Сьогодні українська армія стала на ноги і у Путіна вже немає можливості військовим чином знищити Україну. Це причина того, що ми працюємо.

Ми можемо звітувати і тому, що створили Національне антикорупційне бюро, яке має вже з наступного місяця почати саджати чиновників вищого рівня. Це спеціальний орган, який створений, як і в усьому світі, саме для цього.

Да, саме наша фракція була ініціатором поліцейської реформи та реформи прокуратури. Саме ми зробили те, що сьогодні відчинені двері в поліцію та прокуратуру і люди через відкриті конкурси зайдуть і будуть встановлювати справедливість у цій країні. І це наше досягнення.

Завдяки нашій партії, нашому Президенту, нашим призовникам в уряді ми розірвали зашморг газового диктату Російської Федерації. Хто ще рік назад міг подумати, що ми скоротимо споживання газу на 20%, а з Росії отримуватимемо лише 33%. Тепер Москва просить нас купити газ, а не ми вислуховуємо їхні патякання про ціну. Ми будемо встановлювати ціну, а ні — хай подавляться своїм газом.

Популістів величезна кількість. Але вони тільки вимагали, а ми голосували дуже непопулярні, але дуже потрібні закони для того, щоб сьогодні могли сказати — ми піднімаємо соціальні виплати. Бо одне діло — кричати про це, друге діло — проводити закони, які дадуть гроші. Одна справа — ділити залишки на рахунку, а інша — зробити так, щоб на казначейському рахунку було достатньо десятків мільярдів гривень, щоб вже в цьому місяці дати вчителю додаткові 400 гривень. Це малі гроші, але це сигнал — держава пам’ятає про своїх людей. Найтяжчі часи позаду, і БПП може цим гордитися.

Саме ми, наша партія з подачі Президента і Голови Верховної Ради почала децентралізацію. Хто приїхав із міст, із обласних та районних мст — хіба неправда, що місцеві бюджети збільшилися на 40% завдяки закону про децентралізацію? Скільки років про це балакали — БПП зробила. Ми можемо цим гордитися.

Скільки було балачок про нові правила виборів. Саме ми примусили парламент проголосувати закон про місцеві вибори за відкритими партійними списками і можемо цим гордитися. Саме тому, в цьому залі ми можемо проголосити похід на місцеві вибори за відкритими списками вперше в історії України.

Ми йдемо на вибори, щоб не допустити розколу країни, яку несуть олігархи, радикали, популісти і сепаратисти. Це — наші чотири опоненти і ми мусимо їх здолати.

Да, у нас є ще ворог. Для мене ворог той громадянин, хто в зручному дивані дивиться центральне шоу країни, де політик, у якого за спиною відеокадри, де він особисто кийком лупить міліцію, закликає знищувати свою Національну гвардію, отримує 80% підтримки аудиторії. Для мене ворог — байдужість і бажання сприйняти прості істеричні гасла. Ми маємо здолати цього ворога. Ми маємо піти до кожного громадянина і сказати йому — зупинись, не все пропало, нас не зливають, ми не програли. Подумай про національний і свій особистий інтерес.

А національний і особистий інтерес кожного українця полягає в тому, що ми їм пропонуємо — стабільність. Ми мусимо зціпити зуби і дочекатися, поки впаде кривава імперія на сході. Цей час прийде. Вся велика всесвітня антипутінська коаліція працює над цим. Головне, щоб ми не перебилися між собою, не прогаяли в черговий раз в історії свій шанс. Ми маємо відкинути свої особисті амбіції, свої мрії про посади, матеріальні достатки, зціпити зуби і зберегти країну. І це ми пропонуємо виборцям.

Ми пропонуємо виборцям також розвиток. Бо без відновлення виробництва і економіки не може бути кращої України. Уряд кредитів має бути змінений на уряд інвестицій. Ми маємо привести в країну новий економічний порядок, коли головним буде не той, хто отримає кредит, а той, хто виробляє товарний і фінансовий продукт. Це наше завдання як партії, яка знає і розбирається в економіці: новий Податковий кодекс і справедливий суд — відповіді на ці запитання. І цим буде займатися БПП в парламенті і по всій країні.

Також ми пропонуємо людям правопорядок. Без цього, а також без поваги до поліції, Національної гвардії, власне — до держави, не можна її збудувати. Я завжди люблю згадувати слова великого друга України, польського філософа Єжи Гейройця, який писав: «Цивілізовану європейську Польщу збудував дисциплінований поручик Володиєвський із роману «Огнем і мечем», а чорноморськими степами до цих пір верхи на коні гасає отаман Заглоба і рубає шаблею своїх і чужих направо і наліво».

Оця вроджена анархія українського народу через бездержавність є нашою бідою.

Ми йдемо зараз для того, щоб сформувати нову українську патріотичну владу, яка змусить повірити в можливість жити краще в своїй державі.

Колись Рузвельт, відкриваючи першу асамблею ООН, сказав, що людина потребує чотирьох речей: сонця, повітря, хліба і солі. Я хотів би це підтвердити і приєднатися:

- Україна потребує сонця і миру — через перемогу,

- Україна потребує повітря і справедливого суду для всіх,

- Україна потребує хліба й економічного зростання,

- Україна потребує солі і боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, а потім і скрізь.

Оці чотири завдання, з якими «Блок Петра Порошенка» прийшов у парламент, у Київраду, а тепер піде по всій країні. Здійснити колосальні завдання може лише політична сила, яка представлена по всій країні. У нас є проблема — при владі бути важко, але у нас є й досягнення. Змінити країну можна лише через владу. Партія, у якої є Президент, Голова Верховної Ради, найбільша фракція в парламенті і впевнений, будуть найбільші фракції в усіх радах — зможе змінити країну. Це наша місія. Це жертовна місія. Вона не веде до доходів, вона веде до досягнень усіх і кожного.

Команда «Блоку Петра Порошенка» разом із активістами «Удару» та «Народного фронту», з волонтерами, учасникам АТО, громадськими активістами, безпартійними професіоналами готова захистити країну і змінити її якість.

Схожі новини