Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скандал з Південно-Африканським вугіллям – спецоперація антиукраїнських сил?

Схоже на те, що скандал із розслідуванням купівлі Південно-Африканського вугілля для українських електростанцій із залученням Міністра Юрія Продана організований не тільки для тотальної дискредитації всіх і всього, не тільки для відвертання уваги від більш вагомих злочинних дій, але й для того, щоб примусити українську сторону купувати його або в Росії, або в бойовиків.

По-перше, купівля вугілля поза межами РФ є вимушеним заходом. Орієнтація на міжнародні вугільні ринки Південної Африки, Австралії чи Південно-Східної Азії є чи не єдиною можливістю вижити електросистемі України, з огляду на його нижчу вартість там, порівнюючи з іншими ринками.

По-друге, треба мати на увазі, що зараз не кожна компанія готова співпрацювати з Україною всупереч тиску Кремля. А особливо у вугільній галузі, яка є важливою складовою енергетики, а та, у свою чергу, використовується Кремлем для досягнення зовнішньополітичних цілей.

По-третє, в даній закупці йдеться про сумнівні МІЛЬЙОНИ доларів США, в той час, як тому самому агресору були заплачені або ним привласнені МІЛЬЯРДИ доларів. І ніяких кримінальних справ переважно не відкривали. А якщо й відкривали, то не довели до кінця.

Можна передбачити, що чергова публічна схема закінчиться нічим, але відібє охоту потенційних іноземних партнерів від співпраці з Україною. Не виключено, що в результаті ми і цілий світ довідаються, що ми переплатили кілька мільйонів. Наголошую: ДОВІДАЄМОСЯ, А НЕ ПОВЕРНЕМО! Але втратимо шанс і людей, що не можна обрахувати ніякими грошима.

Хіба не зрозуміло, що власне про це мріють у Кремлі. Мріють і діють!

Правоохоронним органам України варто було б зосередитися на виявленні і покаранні антиукраїнських агентів впливу в Україні — як, хто і з якою метою дискредитував і дискредитує Україну, її керівництво, Кабмін і його керівництво, і т.д. Натомість вони займаються явно не пріоритетними тепер справами, котрі можна і треба розслідувати пізніше, тоді, коли зміцніє держава Україна. Життя показало, що в нашій державі жодне звинувачення не зникає, не забувається.

Схожі новини