Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Свої серіали — у студію!

Завжди спокійно ставилася до тих, хто читає, що мені не подобається, дивиться те, на що шкода часу, слухає те, що ріже вухо. Але нині щось з моєю толерантністю сталося.

Їдемо з “Ночі у Львові” у таксі. У водія галицька вимова, жовто-блакитний прапорець на лобовому склі, а у салоні лунає “А впереди страна родная, ветра, леса и гололед. От Ленинграда до Шанхая я знаю каждый поворот”. З останнім акордом ведучий нагадує про те, що “з вами радіо Шансон”, і пропонує послухати “С днем рождения, братуха!”.

Те саме з телебаченням. Рейтинг серіалів для глядачів України здатен викликати шок. Маю на увазі дані, наведені у рейтингах ІТК від початку червня до початку липня, у прайм-тайм, на провідних українських каналах. У топ-п’ятірці — чотири серіали виробництва Росії! Країни, з якою триває неоголошена війна. А де ж наша принциповість та акції з розряду “Жодної підтримки продукції окупанта!” Чи не простіше перемикати радіо на інші частоти, аби не слухати шансон про “страну родную”. Не дивитися серіалів, лівою ногою роблених. Валити ті рейтинги, якщо вже пересиджуєте цей історичний час на канапі перед телевізором. Допомогти тим самим нашим телевізійникам у створенні свого продукту та купівлі тих серіалів, які дивиться світ.

Той, хто спостерігає на телеекрані за героєм актора Івана Охлобистіна, не міг не чути закликів “Путин, вводи войска!” Охлобистін дуже активний у соцмережах — зайдіть, переконайтеся у цьому, прочитайте ці “Надеюсь проснуться и узнать, что войска РФ подходят к Одессе»...

Ми вимагаємо світових санкцій проти російської економіки? Будьмо послідовними. Робімо те, що залежить особисто від кожного з нас: бойкотуймо й культурний продукт від тих, хто нас зневажає, залишаймо таку культуру виробникові для внутрішнього споживання!

Нам викидають сумнівний харч, що підгодовує комплекс меншовартості. Нас напихають манною кашею, яку виварюють десятиліттями, а ми і далі слухняно роззявляємо рота. Лише відчувши копняка у чутливе місце, починаємо ворушитися.

Телеканал “1+1” відмовився від російських серіалів, які вихваляють військових спецпризначенців та поліцію РФ. Навіть дивно, що такий “продукт” донедавна був в українському телеефірі. Канал розпочав роботу над п’ятьма українськими серіалами власного виробництва. До роботи залучили українських авторів, режисерів, акторів. До створення одного з серіалів запросили британського режисера, у якого є чого повчитися у створенні сучасних ситкомів. Давно час. За словами генерального директора телеканалу Олександра Ткаченка, тої кількості грошей, яку українські канали витрачають на закупівлю російського контенту, більш ніж достатньо для виробництва власного продукту, перш за все серіалів. Диванна сотне, то ж допоможемо перенаправити ці грошові потоки.

Коли чужого бур’яну на городі позбудемось, тоді й своє, добре та якісне, почне краще рости.

Схожі новини