Передплата 2024 ВЗ

Дуже сподіваюся, що не лише американці сповідують гасло "UNITED WE STAND!"

Останнім часом Росія сконцентрувала всі свої можливості, щоб налаштувати європейських політиків проти України. Мета Кремля – добитися схвалення ідеї введення російських "миротворців" на територію Донбасу. Після Абхазії та Осетії ціну таким "миротворцям" знають усі. Тому затія Кремля в ЄС не має шансу.

Вчорашня відмова донецької хунти контактувати з ОБСЄ — дуже тривожний сигнал. Він демонструє ймовірність того, що Кремль не виключає прямої агресії так званих "миротворців" без жодних міжнародних рішень.

Щоб цей найгірший сценарій не відбувся, українська дипломатія і українське суспільство мають посилювати взаємодію з ЄС та США. Тільки разом ми можемо зупинити В. Путіна на лінії українського кордону.

Сьогоднішній європейський саміт важливий не з точки зору санкцій щодо Росії. Очевидно, що вони будуть не критичними для Кремля. І це не привід для образ. Можна скаржитися, що в Європі багато політиків, яким бізнесові і корупційні зв'язки з Кремлем важливіші за демократичні цінності. Але краще сприймати світ без ілюзій. Тоді стане ясно, що питання звільнення нашої країни — наше домашнє завдання, яке ми маємо робити без очікування чуда зовнішніх санкцій. Це я казав у часи Майдану. Впевнений у цьому й зараз.

Для нас принципово інше — очікуване рішення ЄС про закінчення мораторію на продаж високоточного озброєння Україні. Це було б великою допомогою у спільній справі. Позиція України проста і зрозуміла: на Донбасі йде війна за кордон вільної Європи. Ми вже маємо боєздатну Армію, але надання їй високоточної зброї дозволить різко зменшити втрати солдат і мирного населення.

Дуже сподіваюся, що не лише американці сповідують гасло "UNITED WE STAND!"

Схожі новини