Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Це Медведєв Україною займався. А я – тільки Олімпіадою»...

Тривожні сигнали надходили вчора зі Севастополя. Начебто там готувалося позачергове засідання міської ради, — аби легалізувати те, про що говорили на мітингу напередодні. А на мітингу відмовилися визнавати рішення Верховної Ради й платити податки Києву.

А ще “обрали” новим міським головою Севастополя якогось Чалого, найімовірніше, громадянина Росії... Щоправда, Севастопольська міська держадміністрація такі плани не підтримала, наголосивши: «Спроба ряду радикальних організацій... обрати нелегітимні органи влади є незаконною і не сприяє стабілізації у регіоні». До того ж глава МВС Арсен Аваков заявив: його міністерство та СБУ зупинили «деякі негативні дії російських сил у Криму». Тож будемо сподіватися, що сепаратизм не пройде.

Проросійська акція у Севастополі очевидно пов’язана з позицією Кремля — нахабною, агресивною, неадекватною. Російський посол відкликаний учора до Москви для консультацій. Як пояснив прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, “нам незрозуміло, що відбувається в Україні, є реальна загроза нашим інтере­сам, життю та здоров’ю наших громадян”. Далі було “фе” від російського МЗС. Увесь світ бачив, як снайпери розстрілювали у центрі Києва десятки неозброєних майданівців... Натомість офіційна Москва побачила “збройні зіткнення войовничих молодиків, бойовиків... з підрозділами правоохоронних органів, які стояли на захисті безпеки мирного населення й інтересів держави”. Розстрілюючи людей, захищали “безпеку мирного населення”? Цинізму немає меж...

“Дивує, що ряд європейських політиків поспішили підтримати оголошення про проведення президентських виборів в Україні у травні 2014 року, хоча в угоді від 21 лютого передбачено, що вибори мають відбутися лише після завершення конституційної реформи”, — сказано в заяві МЗС Росії. Даруйте, але згідно з угодою від 21 лютого Янукович мав підписати закон про повернення до парламентсько-президентської республіки, — а він цього не зробив! Чкурнув світ за очі... Чому про це мовчить російське МЗС? “Для успіху цієї реформи в ній повинні брати участь всі політичні сили України і всі регіони країни, а її підсумки — винесені на всенародний референдум, — повчають у Кремлі. — Переконані в необхідності повною мірою врахувати зацікавленість депутатів східних і південних областей України, Криму і Севастополя, що прозвучали на з’їзді в Харкові 22 лютого”. Цей “з’їзд” — збіговисько під проводом Добкіна й Кернеса... Що це, як не потурання сепаратистам?

Цікаво, що причину відкликання посла Зурабова пояснював не президент Путін, а прем’єр Медведєв... Хоча, усе зрозуміло. Українська революція стала для путінської Росії, яка навіть після масакри в Києві підтримувала владу Януковича, грандіозною поразкою. Але Путін — “великий і могучий”. Акела не може промахнутися... Якщо бздури про ситуацію в Україні буде верзти Путін, то у свідомості його російських слухачів і глядачів саме він як винуватець поразки Кремля і закріпиться. Можна скільки завгодно базікати про “банди націоналістів, які тероризують Київ”, — але навіть до жертв кремлівської телепропаганди дійде, що ситуація в Україні нормалізується. І не за російським сценарієм... Невдячну роль “лузера”, який озвучує маячню про Україну, Путін передоручив Медведєву. А сам у понеділок активно фоткався з російськими спортсменами, героями зимових Ігор у Сочі. Це той невдаха Медведєв, мовляв, Україною займався, — а я тільки успішною для Росії Олімпіадою...

Схожі новини