Передплата 2024 «Добрий господар»

Попереджаю міністра оборони – відповідальність за злочини настане!

Попри публічні заяви щодо невтручання армії у внутрішній політичний конфлікт, під керівництвом і за усними вказівками міністра оборони Павла Лебедєва у Міноборони і в Збройних Силах протягом останніх чотирьох діб плануються і здійснюються заходи, що мають незаперечні ознаки злочину.

1. За вказівкою міністра Лебедєва, протягом останніх чотирьох діб військовослужбовців Збройних Сил, в т.ч. офіцерів, контрактників і солдат строкової служби, переодягають у міліцейську форму і всупереч Закону — періодично залучають до виконання поліцейських функцій внутрішнього характеру. Зокрема для посилення підрозділів МВС під час пікетування Майданом Апеляційного суду міста Києва — було задіяно військовослужбовців 30-ї автобази Міноборони, 101-ї бригади забезпечення Міноборони і особовий склад Військової служби правопорядку Збройних Сил, загальною чисельністю понад 70 чоловік.

2. За вказівкою міністра Лебедєва, протягом останніх двох діб у структурних підрозділах Міноборони, частинах і підрозділах Збройних Сил з логістики здійснюється планування і проводяться навчання — з метою логістичної підтримки до 200 тисяч людей, яких уже звозять із регіонів до Києва для участі в Анти-Майдані на підтримку Президента і Партії Регіонів. На Міністерство оборони покладено завдання забезпечення їх тимчасового проживання, харчування, автотранспортом, в т.ч. паливно-мастильними матеріалами. Для виконання цих завдань задіяно військовослужбовців і цивільних працівників Збройних Сил. За вказівкою міністра, уже визначено, яким саме приватним компаніям передаватимуть "в оренду" військове майно для виконання цих завдань.

3. За вказівкою міністра Лебедєва, офіцерів і цивільних працівників колишнього МНС (нині ця рятувальна служба у структурі Міноборони й підпорядкована Лебедєву безпосередньо) протягом останніх чотирьох діб залучають до планування і виконання завдань не захисту населення від надзвичайних ситуацій, а для силової протидії Майдану, в т.ч. руйнації барикад і блок-постів мітингувальників, у взаємодії зі спецпідрозділами Внутрішніх військ МВС Беркут, Гепард та іншими. Підпорядкований Лебедєву особовий склад на період таких силових штурмів одягає спецформу з написами "Рятувальник-психолог МНС".

Оприлюднюю ці факти з метою 1) попередити міністра оборони Лебедєва про неприпустимість втягування армії у протизаконні дії та його персональну відповідальність перед Законом; 2) запевнити міністра Лебедєва і всіх, хто зараз виконує його завідомо злочинні накази або не вживає заходів реагування (Генпрокуратура, СБУ), що всі ваші протизаконні дії нами фіксуються — і за це рано чи пізно вам доведеться відповісти перед Законом.

Нагадую, що відповідні статті Кримінального кодексу передбачають тюремне ув'язнення на дууууже тривалий термін! Ви почули це попередження — і ще маєте шанс зупинитися.

Схожі новини