Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Грандами будуть “Металіст” і “Дніпро”?

Визнані гранди, “Шахтар” і “Динамо”, приймали зухвалих “вискочок” — “Металіст” і “Дніпро”. Матчі вийшли дуже схожими. Обидва завершилися внічию 1:1, і в обидвох гості показали змістовнішу гру, ніж господарі.
Перший тайм поєдинку в Донецьку “Шахтар” провів на рівні, але в другому перевага “Металіста” була очевидною. Нові бразильські зірки “помаранчево-чорних”, Фред і Бернард, ще не сяють так, як це робили Фернандінью і Мхітарян (на вихідних вірменин забив за дортмундську “Боруссію” два голи, забезпечивши їй перемогу над “Айнтрахтом”). І не бачити “Шахтареві” в Донецьку навіть нічиєї, якби не арбітр, що не призначив у ворота “гірників” два “стопудових” пенальті... У “Металісті” натомість аргентинський новачок Гомес уже цілком “обжився”, вписавшись в ігрову схему Мирона Маркевича.
На відміну від донецького матчу, у київському перевага гостей була відчутнішою у першому таймі. “Дніпро” легко й невимушено “возив” “Динамо”... Забивши гол, гості не втрималися від спокуси зіграти на утримання рахунку (можливо, гравці “Дніпра” трохи “підсіли” фізично). Кияни зрівняли рахунок, могли забити ще... Але мають рацію ті вболівальники “Динамо”, які зараз говорять про відсутність у команди поставленої гри. На відміну від того ж “Дніпра”.
Отже, на зміну визнаним грандам ідуть нові? Принаймні, цього сезону “Металіст” і “Дніпро” можуть скласти “Шахтареві” конкуренцію у боротьбі за “золото” (тему суддівства тут виносимо за дужки). А “Динамо”, виходячи з турнірної ситуації, буде непросто здобути навіть “бронзу”. Тим паче, що “Чорноморець” і “Ворскла” впевнено набирають очки...
А найбільше потішило у двох суперматчах 8-го туру те, що забивали тільки гравці національної збірної України — Степаненко, Девіч, Зозуля і Ярмоленко. Перед важливими поєдинками “синьо-жовтих” із Сан-Марино і Англією їхні голи — як бальзам на душу.

Схожі новини