Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Щоб державну мову Азаров і Сердючка викладали?

«Регіоналу» Царьову заманулося суржик у Конституції прописати

Коли говорити на мовну тему береться «регіонал» Царьов, Колесніченко і Ківалов зі своєю «КаКою» нервово курять збоку. Їм через «великий и могучий» не йметься. А Царьову свербить суржик у статус державної мови коронувати. Разом з «українським і російським діалектами».

«Україна — батьківщина двох мов. Звідси пішли і російська, й українська, — заявив Царьов в інтерв’ю «Українській правді». — Наша українська у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій областях у сільських населених пунктах більше схожа на російську, ніж на українську. Щоб відійти від мовної проблеми в Україні, було б правильно вибрати мову, якою говорить більшість населення, і зробити її державною. В Україні це суржик. І два діалекти (російський й український) від суржику теж на державному рівні затвердити».

Може, Царьову у «Феофанію» з’їздити, лікарям показатися? А то після такого розтікання «мыслью по древу» сумніви закрадаються: чи не наслідки це, бува, виробничої травми? Може, під час парламентських бійок, в яких Царьов — завжди на передовій, «регіоналові» по голові засильно настукали?

Чи Царьов вирішив Азарову бальзамом на душу хляпнути? Ваша «азірівка», мовляв, достойна місця у мовній статті Конституції.

Та чим би там не керувався Царьов, ляпаючи язиком, на очі «свободівці» Фаріон йому тепер краще не потрапляти. А то і на стоматолога, і на логопеда доведеться витрачатися.

Схожі новини