Передплата 2024 «Добра кухня»

Пізнайте правду, а правда вас визволить…

Репліка на почуте від одного з керманичів «Карпат»

Багатообіцяюча телезустріч з генеральним директором ФК «Карпати» Ігорем Дедишиним, яка відбулася на каналі ZIK, на жаль, не дала відповідей на тривожні запитання журналістів і залишила неоднозначне враження. Адже йшлося про невдалий, практично провальний виступ команди у чемпіонаті України (знову 14—е місце), у зв’язку з яким з’явилося надзвичайно «оригінальне» покарання: керівництво клубу виставило на трансфер 19 футболістів, фактично увесь основний склад.

Провину за слабкий виступ і невиразну гру генеральний директор поклав на головних тренерів (їх було декілька). Вони, мовляв, невдало обирали склад, не зуміли знайти спільної мови з гравцями, що й начебто призвело до мізерних результатів. За словами пана Дедишина, клуб створив чи не найкращі умови в Україні для підготовки до сезону, для організації тренувального процесу, для проживання та харчування на чудовій тренувальній базі. А от тренер та футболісти не зуміли оцінити такої уваги клубу і грали абияк…

За останні роки керівництво клубу не раз відзначалося «оригінальними» заявами. То через нібито «змову» проти «Карпат» почесний президент Петро Димінський погрожував знятися з української першості і заявитися в чемпіонат Польщі, то переїхати в Суми, де є новий стадіон,— бо міська влада Львова не дає їй наш, то до «управління» клубом призначили групу вболівальників… На запитання вашого кореспондента, хто буде грати, якщо раптом усіх виставлених на трансфер гравців розкуплять, почув відповідь: «Будемо шукати на їхнє місце інших гравців, ведемо роботу, щоб на початок підготовчого періоду команда була укомплектована». Виглядає, що у клубі не вірять у тотальний розпродаж кадрів.

Але як тоді будуть ставитися до гри виставлені на трансфер футболісти, що залишаться, але чия особиста кваліфікація, майстерність і бійцівський характер нині поставлені клубом під сумнів?

Було багато запитань: щодо бюджету клубу, щодо кадрових рішень, щодо психологічного стану в клубі і в команді, щодо величезних штрафів за неадекватну поведінку незадоволених глядачів. Одне слово — при щирих, правдивих відповідях— можна було вималювати діагноз тої хвороби, яка з’їдає команду і клуб, та призвела до плачевних результатів в останні два сезони. Зрозуміло, що для відповіді на чимало запитань генеральний директор не був уповноважений відповідати, на деякі не хотів чи не знайшов правильних слів.

Поза тим — біблійне твердження «пізнайте правду, а правда вас визволить» не було дотримане, а тому є сумнів, чи футбольний клуб «Карпати» знайшов рецепти для оздоровлення.

Хотів би помилятися…

Схожі новини