Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Схоже, у Митному союзі «води і світла» немає...

От СПРОБУЙТЕ ВГАДАЙТЕ, хто це написав:

«Будь-яка інтеграція неминуче вимагає передачі частини суверенітету наддержавним органам. Але якщо вступ до Митного союзу вимагає від нас відмови від суверенітету просто зараз, то шлях до Євросоюзу дає можливість протягом 15-20 років, не втрачаючи прав суверенної держави, будувати власну державу за найкращими європейськими стандартами. На довгому шляху до Євросоюзу нам потрібно буде змінювати законодавство і стандарти життя, — щоб для нас стали правилом справедливі суди та захист прав людини, хороші дороги, тепло, вода і світло у всіх будинках, розквіт бізнесу і боротьба з монополізмом, гідні зарплати і соціальний захист, відповідальні чиновники і жорстка відповідальність за корупцію. Саме це — європейські стандарти».

Я запитав кількох колег на роботі: хто, на їхню думку, є автором цього натхненного панегірика Європейському Союзу? Кажуть, хтось з опозиційних політиків, Луценко, можливо, або Томенко... А ось і не вгадали! Цитату, що я навів у першому абзаці, взято з розміщеного на “Українській правді” блогу народного депутата від Партії регіонів Інни Богословської.

Пані Інна, звісно, дуже незалежна у своїх поглядах — жодних сумнівів. Але іноді трапляється, що думки, які вона висловлює, збігаються з думками керівництва “регіоналів”. Ну, тут нічого дивного немає, бо ще з радянських часів відомо: якщо вже коливатися, то ліпше разом із генеральною лінією партії... Відверто проєвропейський блог одного з публічних спікерів правлячої політичної сили може свідчити про те, що українська влада врешті-решт таки вирішила, до якого геополітичного берега їй краще пристати.

Рекламований Віктором Медведчуком Митний союз так і не набув в очах нашої владної “нареченої” тої привабливості, яка би забезпечила її бажання обрати саме цього “нареченого”. Надто вже він жорсткий, брутальний, немає жодної гарантії, що одержиш задоволення. До того ж найменша супе-речка — і цей “наречений” уже грозиться відключити газ... І зовсім інша річ — галантний європейський кавалер. Цей навіть якщо і сварить, то лагідно, погладжуючи по голівоньці. Напевно, і полюбити теж зможе так, аби “нареченій” не здалося, що її банально зґвалтували.

Нє, ну хіба не класика? “Справедливі суди та захист прав людини, хороші дороги, тепло, вода і світло у всіх будинках... відповідальні чиновники і жорстка відповідальність за корупцію”... І все це відома “регіоналка” — у своїй рекламі Євросоюзу! Особливо бере за душу згадка про “справедливі суди”... Навіть не знаю, чим тепер нашій опозиції зайнятися. Не Митний же союз разом із Медведчуком рекламувати...