Передплата 2024 «Добра кухня»

Четверо «пікетників» – це не «більшість громадян України»

Услід за “кровосисями” з Femen у Європу прорвався “Український вибір”. Ця організація, що досі лякала українців загадковим гаслом “Країною керуєш ти!”, 25 лютого, в день саміту ЄС-Україна, організувала пікет у Брюсселі. Пікетик слабенький, лише четверо осіб у накидках і з прапорами “Вибору”, — зате став героєм інформаційного сюжету на телеканалі “Росія”.

“Акціями протесту відреагували жителі України на переговори в Брюсселі Віктора Януковича з керівництвом Євросоюзу. На саміті Україна-ЄС обговорювався київський курс на євроінтеграцію”, — розповіла росіянам ведуча. А її колега продовжив: “Янукович дав зрозуміти, що заради зближення з ЄС він готовий пожертвувати Митним Союзом із Росією. Чого, втім, не можна сказати про більшість громадян України”. Далі пішла “картинка” з Брюсселя. Четверо представників “Українського вибору” розповіли журналістці Ользі Скобєєвій про те, що Європейський Союз такий собі “Титанік”, ось-ось потоне. Тому, мовляв, тільки самогубця може намагатися туди вступати... “52 відсотки людей в Україні виступають за Митний Союз, — розповів пікетник. — Митний Союз — це економічно вигідно для розвитку України”.

Звідки ці цифри, невідомо. Може, підказала Скобєєва? Пікет знімав камерою мобільного й журналіст “Української правди” Сергій Лещенко. Його російська колега вмовляла цього не робити, мовляв, маніфестантам це заважає... “За секунду до цього журналістка державного російського телеканалу підказувала “пікетнику”, що говорити”, — написав Лещенко.

Найбільше мені шкода російських телеглядачів, яким безсоромно “втюхують” таку маячню. Це ж сидить десь у російській глибинці “дядя Ваня”, дивиться “ящик” і міркує: “І що ж цей Янукович виробляє! Українці хочуть до нас, у Митний Союз, — а він наших братів у ненависний їм Євросоюз заганяє”. Смішно, якби не було так сумно... Шкода також президента Росії Володимира Путіна, який, схоже, на повному серйозі вважає лідера “Українського вибору” Віктора Медведчука перспективним українським політиком... Невже тому, що вечеряв із Медведчуком у його кримському палаці? Цього мало, Володимире Володимировичу. Навіть якщо ви з Медведчуком будете щодня обідати, більше “нуль цілих шиш десятих” ні він, ні його партія на виборах не візьмуть...

Чимало українців справді хочуть у Митний Союз. Але тих, кому по дорозі з Євросоюзом, усе-таки більше. “Ківалов, підрахуй!”. Четверо “пікетників” від партії Медведчука — далеко не “більшість громадян України”.