Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівщина — лідер за кількістю релокованих підприємств

Із початку широкомасштабного вторгнення рф до Львівської області релокувалися 230 підприємств. Левова частка переїхала з Києва і Київської області, на другому місці Харківщина, на третьому — Донеччина

Зараз на Львівщині працю­ють 154 релоковані фірми. А загалом, за інформацією фіс­кальних органів, у Львів і об­ласть перереєструвалися 1304 підприємства, які сплачують тут податки (не всі з них тут розміщені фізично).

Як розповів «ВЗ» заступ­ник директора департа­менту економічної політики Львівської ОВА Орест Гри­нів, новий релокований бізнес до нас уже не приходить, бо ситуація в країні більш-менш прогнозована. Завдання об­ласної влади, каже чинов­ник, — максимально зберегти в регіоні релоковані підпри­ємства, створити тут вигід­ні умови, аби вони не переїха­ли в інші області чи за кордон. Ідеться про підприємства, які експортують свою продукцію і чи не щодня отримують про­позиції переїхати працювати до Євросоюзу.

«Львівщина — лідер в Україні за кількістю релокованих під­приємств, — каже Орест Гри­нів. — Бізнес переїхав за до­помогою „Укрзалізниці“ та „Укрпошти“, які безкоштовно допомагали перевозити об­ладнання для виробництва. Львівська ОВА допомагала біз­несу з пошуком ділянок і при­міщень. За умови реєстрації бізнесу у Львівській області, з обласного бюджету виділя­ли по сто тисяч гривень. Ще сто тисяч релокований бізнес міг отримати від інвестиційної компанії. Продовжуємо нада­вати ґрантову підтримку рело­кованому бізнесу. Проводимо безкоштовні тренінги, консал­тинг. Зараз на Львівщині пра­цюють 40 підприємств легкої промисловості, 20 — зі сфери машинобудування, по 26 під­приємств — металообробка, харчова промисловість, 14 — медицина».

Схожі новини