Передплата 2024 ВЗ

Євродепутатка радить Україні включити опозицію у виконавчі органи влади

  • 27.04.2024, 18:35
  • 577

Депутатка Європарламенту, заступниця голови делегації ЄП у комітеті парламентської асоціації ЄС-Україна Віола фон Крамон вважає, що Україні необхідно включити представників опозиції до виконавчих органів влади

Депутат Європейського парламенту (ЄП), заступниця голови делегації ЄП у Комітеті парламентської асоціації ЄС-Україна Віола фон Крамон. Фото із сайту Інтерфакс
Депутат Європейського парламенту (ЄП), заступниця голови делегації ЄП у Комітеті парламентської асоціації ЄС-Україна Віола фон Крамон. Фото із сайту Інтерфакс

Депутатка Європарламенту, заступниця голови делегації ЄП у комітеті парламентської асоціації ЄС-Україна Віола фон Крамон вважає, що Україні необхідно включити представників опозиції до виконавчих органів влади.

Фон Крамон пояснила, що президентські вибори в Україні через війну, яку розпочала рф, неможливі, тому вона висловилася на підтримку залучення представників опозиції до органів української виконавчої влади.

«Так, це те, що я вважаю необхідним. Думаю, нам слід було поставити це попередньою умовою на самому початку… Ви бачили, як Нетаньягу (прем'єр-міністр Ізраїлю. — Ред.) від самого початку, через 24 години після нападу (ХАМАС на Ізраїль) створив військовий кабінет. Він подбав про те, щоб залучити всіх, і щоб усі говорили одним голосом. Того самого можна було очікувати від України», — наголосила вона.

Водночас депутатка Європарламенту припускає, що цю умову може бути висунуто під час надання подальшої фінансової підтримки з боку Заходу.

«Я б сказала, що цього можуть вимагати США, ЄС, Німеччина та інші донори. Вважаю, потрібно зробити так, щоб усі учасники політичної арени отримували однакову увагу, однаковий доступ і однаковий фінансовий огляд. Так вони знатимуть, які гроші приходять і йдуть, і чому ухвалюються ті чи інші рішення. Я за те, щоб більшою мірою залучати опозицію до процесу ухвалення рішень на виконавчому рівні», — аргументувала вона.

Фон Крамон також прокоментувала випадки, коли депутатам Верховної Ради відмовляли в підписанні відряджень за межі країни.

«Так, ми дуже добре про це обізнані і боремося за права моїх колег. Це ненормально. Але річ не тільки в опозиції. Цікаво, що після одного з голосувань із таким самим зверненням зіткнулися й ті люди, які не голосували за певний закон. Тож справа не тільки в опозиції.

Насправді це використовується як політичний інструмент проти тих депутатів, які не йшли президентською лінією, і це проблема", — зазначила фон Крамон.

Схожі новини