Передплата 2024 «Добра кухня»

«Вік — це лише цифра»

І подвигам він зовсім не завада! 104-річна жителька Чикаґо Дороті Гофнер стрибнула з парашутом

Після стрибка з парашутом 104-річна американка хоче політати на повітряній кулі. Фото Chicago Tribune.
Після стрибка з парашутом 104-річна американка хоче політати на повітряній кулі. Фото Chicago Tribune.

Як повідомив портал ABC, відважна жінка здійснила свій стрибок із літака у тандемі з досвідченим інструктором. 104-річна американка є тепер найстаршою людиною на планеті, яка стрибнула з парашутом.

У аеропорту Skydive Chicago (американський штат Ілінойс), розташованому за 140 км на південний захід від Чикаґо, безстрашну стареньку зустрічав радісний натовп цікавих. «Вік — це лише цифра», — заявила щаслива Дороті Гофнер відразу після приземлення.

Уперше американка стрибнула з парашутом, коли їй виповнилося 100 років. Але тоді, інформує АВС, ювілярку довелося ледь не силою виштовхувати з літака… Цього разу все було інакше. Відважна Дороті наполягла на тому, щоб у тандемі з інструктором бути «ведучою». Схоже, після успішної першої спроби, яка відбулася понад чотири роки тому, старенька вже не боялася.

Унікальний стрибок — до Книги рекордів Ґіннеса

У грудні американці виповниться 105 років. Свій черговий ювілей (хоч і не «круглий») американка хоче зустріти новим подвигом — першим у своєму житті польотом на повітряній кулі.

А наразі Дороті Гофнер переймається тим, аби її стрибок із парашутом офіційно зареєстрували у світовій Книзі рекордів Ґіннеса. Попередній такий рекорд, зафіксований у Книзі, було встановлено у травні 2022 року: тоді, нагадав АВС, із парашутом стрибнула шведка Лінні Інґеґард Ларссон, якій виповнилося повних 103 роки.

Схожі новини