Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сталлоне й Шварценеґґер один одного не зносили

За неофіційний титул «найкрутішого хлопця» популярні актори змагалися не лише на кіноекрані, а й «поза кадром»… Але згодом зірки помирилися

Колись затяті суперники, "Рембо" й "Термінатор" стали згодом не лише друзями, а й успішними бізнес-партнерами. Фото FilmMagic.
Колись затяті суперники, "Рембо" й "Термінатор" стали згодом не лише друзями, а й успішними бізнес-партнерами. Фото FilmMagic.

У 1980-х роках найбільшими зірками кінобойовиків були американські актори Сильвестр Сталлоне («Рембо») і Арнольд Шварценеґґер («Коммандо»). Слай і Арні, як їх називають фани, одержували за свої ролі мільйони доларів і змагалися за титул «найкрутішого хлопця» планети. Як розповів у інтерв'ю виданню Forbes Сталлоне, те суперництво швидко переросло у взаємну неприязнь.

У кінофільмах, у яких згодом знімалися Сталлоне й Шварценеґґер, можна знайти сліди їхнього колишнього суперництва. У стрічках за участю обох акторів були сцени, у яких один висміював іншого… Як наслідок, шанувальники таланту обох зірок екрана були переконанні, що «Рембо» й «Термінатор» один одного не люблять. М’яко кажучи… Як виявилося, це й справді так було.

«Ми конкурували, бо такою є наша натура»

«Ми дуже не любили один одного, — розповів Сильвестр Сталлоне в інтерв'ю Forbes. — Може, це не скромно звучить, але ми були піонерами певного жанру, який досі не знайшов собі наших послідовників. Тож ми конкурували, змагалися, бо такою є наша натура. Гадаю, це допомогло нашій кар'єрі. Але ми також змагалися поза кадром, і це вже було не дуже добре… Але з часом ми стали дуже хорошими друзями».

Сталлоне і Шварценеґґер стали не тільки приятелями, а й бізнес-партнерами. Разом із іще одним героєм кінобойовиків, актором Брюсом Віллісом («Міцний горішок»), «Рембо» й «Термінатор» заснували популярну мережу ресторацій Planet Hollywood. А згодом шанувальники таланту обох кінозірок дочекалися фільмів, у яких вони грали разом (зокрема, «План втечі» й «Нестримні»).

Сьогодні ж колишні конкуренти у боротьбі за звання «найкрутішого хлопця» пробують свої сили на маленькому екрані. 13 листопада на стрімінговій платформі Paramount+ дебютував серіал «Король Тулса» із Сильвестром Сталлоне. А незабаром у шпигунському серіалі платформи Netflix під назвою Utap можна буде побачити Арнольда Шварценеґґера.

Схожі новини