Передплата 2024 ВЗ

«Вони навіть зламали мій сейф!»

Що шукали агенти ФБР у резиденції експрезидента США Дональда Трампа у штаті Флорида?

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що став… жертвою «політичних переслідувань і полювання на відьом». Обурення мільярдера спричинив обшук у його флоридській резиденції Мар-а-Лаґо, який на початку тижня провели агенти Федерального бюро розслідувань (ФБР). За даними джерел The New York Times, у Мар-а-Лаґо шукали документи, зокрема, секретні, які Трамп міг незаконно перевезти до Флориди з вашингтонського Білого дому.

Сам Дональд Трамп конкретної причини обшуку в Мар-а-Лаґо не вказав, обмежившись істе­ричними заявами про «темні часи», які, на думку експрезидента, пережива­ють зараз Сполучені Штати… Обшук у розкішному обійсті Трампа у Палм-Біч розпочався вранці. Господаря у Мар-а-Лаґо не було (це літо Трамп прово­дить у своєму ґольф-клубі у Бедмін­стері, штат Нью-Джерсі).

«Мій прекрасний дім… обложили й зайняли численні агенти ФБР, — повідо­мив Трамп. — Із президентом США ні­коли не траплялося нічого подібного. Вони навіть зламали мій сейф! Неого­лошений рейд на мій будинок не був ані необхідним, ані доцільним. Це непра­вомірна поведінка прокурора. Це вико­ристання системи правосуддя як зброї та напад із боку радикальних лівих де­мократів, які не хочуть, щоб 2024 року я балотувався у президенти».

За інформацією CNN, співробітни­ки ФБР зосередилися на тому крилі резиденції Мар-а-Лаґо, де розташо­вані офіси й особистий кабінет До­нальда Трампа. На прохання ЗМІ про­коментувати обшук у флоридському маєтку Трампа міністерство юстиції і ФБР не відповіли. А видання The New York Times з посиланням на свої дже­рела повідомило: імовірно, агенти ФБР шукали секретні документи, які Трамп, покидаючи Білий дім після сво­єї поразки на президентських виборах 2021 року, прихопив зі собою… Якщо у Мар-а-Лаґо знайшли щось цікаве, то незабаром ми про це дізнаємося. На­разі Дональд Трамп непохитний: обі­цяє, що на виборах 2024-го знову по­бореться за президентське крісло… Можливо, після рейду ФБР (якщо той був результативним) мільярдера все-таки змусять переглянути ці плани?

Нагадаємо, республіканець Трамп є великим фанатом російського пра­вителя путіна. 23 лютого цього року, після офіційного визнання росією «днр» і «лнр», Трамп заявив таке:

«Коли я побачив цю новину в телеві­зорі, я сказав: це геніально! Путін про­голошує незалежність великої частини України. О, це чудово. Я сказав: як ро­зумно. А тепер путін увійде туди і охо­ронятиме мир. Це буде найсильніша мирна сила»…

Ці слова Трампа ЗМІ попросили прокоментувати тодішню речницю Бі­лого дому Джен Псакі. Вона відповіла, що «намагається не слухати поради того, хто вихваляє президента путіна та його воєнну стратегію, хто висло­вив згоду на зняття з росії санкцій, на­кладених через анексію Криму, і хто сказав лідерам „Великої сімки“, що Крим є частиною росії».

А нещодавно Трамп заявив, що Україна могла б уникнути війни з ро­сією, якби відмовилася від Криму й вступу до НАТО…

А тим часом…

За даними опитування CNN, 55% американських виборців, які є при­хильниками Республікансьої партії, не хочуть, аби на президентських ви­борах 2024 року її кандидатом був До­нальд Трамп.

Схожі новини