Передплата 2024 «Добрий господар»

Італію знову “штурмують” туристи

Іноземців, що відвідали цю країну в червні 2022 року, було на 800 тисяч більше, ніж у доковідному червні 2019-го

Представники туристичної галузі Італії мають привід для святкувань. У червні 2022-го в цій європейській країні побували аж понад 9 мільйонів закордонних туристів! Це на 800 тисяч іноземців більше, ніж у червні доковідного 2019 року.

Серед тих понад дев'яти мільйонів туристів-іноземців, повідомила Конфедерація галузі туризму Італії, було близько шести мільйонів європейців. Найбільше - німців, французів, іспанців, австрійців і нідерландців. Решта три мільйони закордонних туристів приїхали на Апенніни з Північної Америки й Азії, насамперед із США, Канади та Японії. Гостей з-за океану привабив, зокрема, вигідний цьогоріч курс євро, адже щодо долара США європейська валюта суттєво подешевшала.

Які міста Італії найпопулярніші?

Близько чотирьох мільйонів закордонних туристів відвідали в Італії її найвідоміші історичні міста - Рим, Венецію, Флоренцію і Неаполь.

Популярними серед іноземців були у червні цього року також, зокрема, Равенна, Турин, Перуджа, Ґенуя, Палермо, Барі й Матера.

Про рекордно вдалий з точки зору бізнесу червень-2022 говорять також представники туристичної галузі Ріміні, головного італійського пляжного курорту на Адріатиці. “Нарешті ми повернулися до того рівня, який мали перед пандемією коронавірусу”, - констатував президент Асоціації готельєрів курортів Адріатичного моря.

Схожі новини