Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Макрон і Шольц разом приїдуть до Києва?

Про такий задум двох лідерів повідомляють французькі й німецькі ЗМІ

Емануель Макрон, який щойно переміг на президентських виборах у Франції, свій перший закордонний візит здійснить до Берліна. З Німеччини Макрон хоче поїхати до Києва. Як пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, до української столиці Макрон може прибути разом із канцлером ФРН Олафом Шольцем.

Про такі плани Парижа й Берліна розповіли також французькі медії, що посилаються на джерела у Єлисейському палаці.

Як пояснюють німецькі ЗМІ, спільним візитом до Києва Емануель Макрон хоче підкреслити ключову роль, яку відіграє у Європі співпраця Франції та Німеччини. Утім, візит Макрона й Шольца стане також спробою виправити давні й нещодавні помилки, яких припустилися Париж і Берлін.

Читайте також: Макрон прагне стати лідером ЄС

"Війна в Україні виявила вади французької і німецької стратегій щодо росії, - констатує французьке видання Le Figaro. - Політика канцлера ФРН Олафа Шольца щодо постачання Україні зброї спричинила втрату довіри до Німеччини в ЄС. Держави Центральної і Східної Європи, зокрема, Польща й країни Балтії, усе частіше виступають за те, щоб ЄС більше залучався до ситуації в Україні. Тож Франція і Німеччина, які бажають зберегти свою центральну роль у ЄС, мусять відповісти на виклик".

"Макрон і Макрон мають прийняти рішення про спільну поїздку до Києва, - наголошує Le Figaro. - Якщо у тандемі Макрон-Меркель лідерство було розділеним, то зараз президент Франції повинен бути головним партнером нового дуету, - і протистояти Шольцу, якому бракує як харизми, так і ентузіазму, принаймні у міжнародній політиці".

Читайте також: Макрона закидали помідорами (відео)

Схожі новини