Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майже 15 мільйонів гарбузів - на смітнику

Підсумок цьогорічного Геловіну в Британії

За інформацією британських ЗМІ, після цьогорічного Геловіну аж 14,5 мільйона гарбузів, придбаних із нагоди свята у Сполученому Королівстві, потраплять на смітник.

Екологічна організація Hubbub уже сім років проводить у соціальних мережах агітаційну кампанію #PumpkinRescue («Порятунок гарбузів»). Мета цієї кампанії — переконати британців, що з цих овочів можна не лише робити геловінські «страшилки», а й готувати смачні й поживні страви.

За даними експертів Hubbub, кількість жителів Сполученого Королівства, які відзначають Геловін, потроху зростає. Зокрема, 2019-го Геловін святкували 50% британців, а 2020-го — уже 56%. При цьому кожне з британських домогосподарств, у яких у ніч із 31 жовтня на 1 листопада відзначають Геловін, купує у середньому трохи більш як два гарбузи. Це
означає, що цього року британці купили на Геловін щонайменше 35 мільйонів гарбузів. І майже 15 мільйонів із них відразу після свята потрапили на смітник… За підрахунками Hubbub, викинутих після Геловіну овочів вистачило б, аби кожного жителя Британії нагодувати великою тарілкою гарбузової зупи.

Утім, агітаційна кампанія організації Hubbub дає результат: кількість геловінських гарбузів, які відразу після свята, не скуштувавши, викидають на смітник, із кожним роком зменшується. 2015-го така доля спіткала у Британії аж 66% гарбузів, придбаних із нагоди Геловіну, 2019-го — майже 60%, а цього року ця цифра становила вже 41%.

Поменшало й британців, які ніколи у житті не куштували страв із гарбуза. 2016 року таких було 47%, а цього року вже тільки 26%.

Читайте також: Halloween

Схожі новини