Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тато все-таки може бути мамою?..

Європарламент вважає, що двох дорослих однієї статі можна визнати батьками дитини

За ухвалення резолюції про права спільноти ЛГБТІК (лесбійки, геї, бісексуали, транссексуали, інтерсексуали, квери) проголосували 387 депута­тів Європарламенту, проти — 161, а 123 утрималися.

Європарламент вважає, що од­ностатеві шлюби й партнерські со­юзи, зареєстровані в одній країні ЄС, повинні визнаватися в усіх його країнах. Відповідно, в усіх країнах Євросоюзу, переконана більшість євродепутатів, права членів одно­статевих подружжів і партнерських союзів мають бути однаковими.

Резолюція Європарламенту та­кож закликала усі держави-члени ЄС визнати дорослих, зазначених у свідоцтві про народження дити­ни, законними батьками дитини, — навіть якщо ці дорослі однієї ста­ті. Євродепутати також хочуть, аби одностатеві сім’ї мали таке саме право на возз’єднання, як і тради­ційні.

Резолюція також закликала дер­жави-члени ЄС усунути всі пере­шкоди, з якими стикаються «люди ЛГБТІК» у реалізації своїх «осно­вних прав». Євродепутати вважа­ють, що ці права порушуються в Угорщині й Польщі, тому закликали Європейську комісію вжити про­ти цих країн заходів, зокрема, за­стосувати «бюджетні інструмен­ти» (тобто обмежити фінансування з бюджету Європейського Союзу).

Звичайно, усі присутні депута­ти Європарламенту від правля­чої у Польщі консервативної пар­тії «Право і Справедливість» за таку резолюцію не голосували. Але, що цікаво, її підтримали лише чотири євродепутати від польської опози­ційної партії, ліберальної «Грома­дянської платформи» (ГП). Решта ж євродепутатів від ГП, зокрема експрем’єрка Ева Копач і ексглава МЗС Радослав Сікорський, утри­малися.

Читайте також: Афганки більше не можуть займатися спортом

Схожі новини