Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найпопулярніший туристичний напрямок сезону – Греція

Зокрема, острови Міконос і Крит

Доковідного 2019 року Грецію відвідали понад 34 мільйони туристів, а минулого, коли туризмові завадила пандемія коронавірусу, — лише трохи більше 7 мільйонів. Яким буде цей туристичний сезон для Греції? Прогнози дуже оптимістичні: саме ця країна може стати найпопулярнішим напрямком цього літа.

За даними платформи з бронювання Hopper, на­разі туристи забронюва­ли до Греції більше авіаквитків, ніж до будь-якої іншої туристич­ної країни Європи. На це вплину­ло не лише рішення Греції «від­критися», а й зниження вартості квитків. Наприклад, для туристів зі США рейси до Афін дешевші, порівняно з 2019 роком, на 18%.

Як зазначає аналітичний портал ForwardKeys, рейтинг місць, які найчастіше обира­ють туристи для відпочинку, очолює грецький острів Мі­конос. На другому місці ост­рів Ібіца (Іспанія, Балеари). На третьому — місто Ханья на грецькому Криті. Саме цей найбільший острів Греції, оці­нює TUI Holiday Atlas Summer 2021, буде цього року одним із найпопулярніших у європей­ців туристичним регіоном. За даними видання, відразу за Критом наразі йдуть Канарські острови (Іспанія), острів Родос (Греція) і Анталья (Туреччина). Зокрема, Крит уперше може стати найпопулярнішим турис­тичним напрямком для відпо­чивальників із Німеччини. Рані­ше таким був іспанський острів Майорка, який цього року дру­гий. На третьому й четвертому місцях за популярністю у нім­ців — грецькі острови Родос і Кос.

Як і у попередні роки, грець­кі острови — номер один для фі­нів, данців, норвежців і шведів. Полюбляють відпочивати у Гре­ції також наші сусіди поляки, аж 79% яких, за даними звіту Єв­ропейської комісії, мають на­мір вирушити цього року у літ­ню відпустку. За даними Lato. pl, найпопулярнішим для поляків закордонним напрямком буде Туреччина, відпочинок у якій за­бронювали 30,69% туристів із-за Сяну. До Греції ж мають намір вирушити 20,35% поляків, які цього сезону відпочиватимуть за кордоном.

Схожі новини