Передплата 2024 «Добрий господар»

Євросоюз до вакцинації готовий

Щеплення від ковіду стартують у країнах-членах у неділю, 27 грудня

У неділю, 27 грудня, у країнах Європейського Союзу стартує вакцинація від коронавірусу. За результатами опитування, проведеного Інститутом охорони здоров’я Італії, 67% її громадян мають намір вакцинуватися.

Серед італійців, старших від 65 років, охочих зробити ще­плення аж 84%, серед молоді (18−34 роки) — 76%.

Цікаво, що серед людей з вищою освітою охочих вакци­нуватися більше (71%), ніж се­ред усіх італійців.

Загалом влада Італії хоче вакцинувати від ковіду 42 міль­йони жителів Італії, тобто 70% її населення.

Першою людиною в Італії, яка 27 грудня одержить пер­шу дозу вакцини, буде медсе­стра з лікарні Національного інституту інфекційних хвороб Spallanzani у Римі. Саме там на початку пандемії вилікували двох інфікованих китайських ту­ристів.

У Франції ж цими днями триває дискусія — як же зао­хотити громадян вакцинува­тися? Глава МОЗ Олів’є Веран повідомив телеканал TF1: «Вак­цина проти коронавірусу не буде обов’язковою для користуван­ня громадським транспортом або ресторанами». У такий спо­сіб Веран відреагував на про­позицію лідерки Національно­го об’єднання Марін Ле Пен, яка пропонує запровадити спеціаль­ний «паспорт вакцинованої/го». Громадян, які не матимуть та­кого паспорта, за задумом Ле Пен, не мали би пускати у тран­спорт і заклади громадсько­го харчування. Таку ідею лідер­ки націоналістів міністр Веран вважає «суперечливою».

Тим часом у Великій Брита­нії, яка розпочала вакцинацію трохи раніше, ніж країни ЄС, за­фіксовано найбільшу з початку пандемії добову кількість зара­жень — 36 тисяч 804 (з них по­над 32 тисячі — в Англії, 2761 — в Уельсі, 1316 — у Шотландії, 439 — у Північній Ірландії). Скільки з цих інфікувань спровокував му­тований, на 70% більш зараз­ний коронавірус? Поки що не відомо.

У цілому у Британії зафіксо­вано вже понад 2 мільйони 110 тисяч випадків зараження ко­ронавірусом. Це 6-те місце у світі, після США, Індії, Бразилії, Росії і Франції. Через коронаві­рус із початку пандемії помер­ли понад 68 тисяч британців. У Франції ж померли майже 62 тисячі, а інфікувалися — понад 2 мільйони 490 тисяч осіб.

Схожі новини