Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найбільший у США прихильник Обами

Зріст Ігоря Вовковінського – 2 метри 34,5 сантиметра

Його ім’я — у списку велетнів планети. Ігор Вовковінський (виходець з міста Бара, що на Вінниччині) став найвищим жителем Сполучених Штатів і потрапив до світової Книги рекордів Гіннесса. Маючи зріст 2 м 34,5 см, Ігор почувається щасливим, знімається у кіно й має багато друзів.

До США український Гуллівер переїхав, коли навчався у першому класі. Вже тоді хлопчик був велетнем: мав зріст понад 180 сантиметрів й вагу за 90 кілограмів. Бать­ки дуже хвилювалися за сина, тому шукали для нього порятунку. Звернулися до аме­риканських фахівців, і ті виявили причи­ну — організм виробляв надмірну кількість гормону росту. Як правило, такі порушен­ня викликає аденома гіпофізу. Рідні неаби­як злякалися за Ігоря. Аби він був під по­стійним наглядом найкращих спеціалістів, назавжди перебралися у США, у місто Ро­честер (штат Міннесота).

За кілька років хлопчик переріс два ме­три. Зупинився на позначці 2 метри і 34,5 сантиметра. Медики запевняють: якби не курси лікування, які гальмували ріст, імо­вірно, був би ще вищим… У шкільні роки Ігор грав у баскетбол. Однак, коли розмір ступні переріс 50-й розмір, не знайшлося майстра, який би виготовив для юного Гул­лівера спортивне взуття. Закинув спорт, а невдовзі ліг під ніж хірургів. Ігорю зробили 16 операцій на ступнях! Через це трива­лий час був майже прикутим до ліжка. Але операції дали результат. Коли заново вчив­ся ходити, стало значно легше. Пізніше ві­дома компанія з виробництва спортивного одягу презентувала велетню фірмові кро­сівки… 58-го розміру! І не одну пару, а від­разу три. Кожна — вартістю 25 тисяч дола­рів. Ігор не міг натішитися подарунку, бо давно такого якісного взуття не мав. До речі, кросівки для українця оздобили Три­зубом і написом «Ігор».

Великої популярності Ігор Вовковін­ський набув під час передвиборчої кампа­нії 44-го президента США Барака Обами. Усі знали Ігоря як найбільшого в Амери­ці його прихильника… А Європа побачи­ла Ігоря під час пісенного конкурсу «Євро­бачення-2013». Тоді він виносив на сцену українську співачку Злату Огнєвіч.

Із 2010 року Вовковінський робить кар’єру в американському кіно. Має кілька успішних ролей (зокрема у комедії «Поза­шлюбний тиждень»), знімається у рекламі.

А тим часом…

Найвищим підлітком у світі є за­раз 14-річний китаєць Рен Кею, зріст якого — 2 метри і 21 санти­метр. Він приблизно на третину ви­щий від середньостатистичного жи­теля Китаю. Батьки школяра мусять регулярно оновлювати меблі, шити йому новий одяг і взуття, адже хло­пець продовжує рости.

Схожі новини