Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні «бацьку» не визнали. Як і в Європі та за океаном...

У напівтаємному режимі, без трансляції по телебаченню і без запрошення іноземних дипломатів, відбулася так звана інавгурація Олександра Лукашенка, який, попри масові протести у країні, вважає себе знову обраним президентом Білорусі

Про приведення Лукашенка до присяги білорусам повідомили, лише коли церемонія завершилася. Україна не визнала «бацьку».

Офіційна позиція нашої держави прозвучала з уст глави вітчизняного МЗС Дмитра Кулеби. На своїй сторін­ці у соцмережах він написав більш ніж про­мовисто: «Україна ніколи жодним чином не втручалася у внутрішні справи Білорусі й за­вжди підтримуватиме білоруський народ. З огляду на хід виборчої кампанії у Білорусі та подальші події, „інавгурація“ О. Лукашенка не означає його визнання легітимним главою Білоруської держави».

Така заява свідчить, що Київ остаточно по­бив горщики з Мінськом. Точніше, із люди­ною, яку тепер вважають самозванцем.

Лукашенка не визнали і провідні дер­жави світу — як в Європі, так і за океаном. Обструкцію білоруському диктатору вла­штували США, Канада, Німеччина, Вели­ка Британія, Польща, Данія, Швеція, Ні­дерланди, Словаччина, Словенія, Чехія, Естонія, Латвія, Литва.

Вітали «бацьку» лише його друзі з Китаю і туркменський авторитарний лідер Бердиму­хамедов. Відразу після оголошення резуль­татів псевдовиборів Лукашенка поздоровив і Путін.

Схожі новини