Передплата 2024 «Добрий господар»

Тисячі затриманих, 200 людей у лікарнях: Білорусь продовжує протестувати

Мітинги тривають четвертий день

У Мінську третю ніч поспіль відбувалися сутички силовиків і протестувальників, незгодних з результатами президентських виборів. Про це пише ВВС

За даними білоруської влади, понад 200 людей опинилися в лікарнях після мітингів. Понад 2 тис. людей затримали за вчора, за два дні протестів — близько п'яти тисяч по всій країні. Багато родичів кажуть, що із затриманими немає зв'язку.

У вівторок проти протестувальників знову застосовували світло-шумові гранати, сльозогінний газ та гумові кулі.

Протести в Мінську на цей раз проходили на віддалі від центру. Найяскравіші події відбулися у районах Кам'яна Гірка, Серебрянка і Уруччя. Люди намагалися будувати барикади, але їх відразу руйнував ОМОН.

Білоруський ОМОН атакував водіїв в автівках. Їх били кийками, розбивали скло і затримували. Напередодні автомобілісти активно допомагали учасникам протесту, влаштовували пробки на дорогах і підтримували сигналами.

Силовики наздоганяли людей і били кийками у дворах житлових будинків. Ось кадри, як на вулиці у Мінську б'ють людину.

Діставалося і людям, які знімали все це з балконів своїх квартир і вигукували погрози на адресу ОМОНу. По них теж стріляли.

У Мінську цілий день траплялися напади на журналістів: їх затримували, били, у них забирали флешки з матеріалами і розбивали камери. У місті вчора напали на журналістів ВВС, їх не затримали. Кількох російських журналістів звільнили і вислали з країни.

Акції непокори відбулися у багатьох містах Білорусі — Гродно, Несвіж, Брест.

Опозиційні телеграм-канали закликали з 11 серпня розпочати безстроковий страйк. Але поки немає підтверджень, що люди масово страйкують

Схожі новини