Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін оголосив раптову перевірку військ на російсько-українському кордоні

За наказом президента РФ Володимира Путіна Росія проводить раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною

Про це повідомляє російське видання ТАСС.

Пряма мова міністра оборони Росії Сергія Шойгу: «Відповідно до рішення Верховного головнокомандуючого Збройними силами Російської Федерації проводиться раптова перевірка військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів».

За словами Шойгу, перевірка потрібна для «оцінки здатності ЗС забезпечити військову безпеку на південному заході Росії, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ-2020».

Російський міністр додав, що в ході раптової перевірки передбачено проведення 56 тактичних навчань.

Читайте також: «Наближається Третя світова війна», — Клімкін

Нагадаємо, окупанти готуються до наймасштабніших військових навчань «Кавказ 2020». До Криму з’їдуться тисячі військових РФ.

На думку колишнього командувача силами США в Європі генерала Бена Ходжеса, окупанти можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду у Крим.

Командувач об’єднаних сил на Донбасі Сергій Наєв повідомив, що збройні сили працюють над підвищенням бойових можливостей на кримському напрямку.

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що українська сторона не зафіксувала підготовки окупантів до активних бойових дій поблизу адмінмежі Херсонщини та анексованого Криму, водночас під час навчань «Кавказ-2020» в окупованому Криму, Україна проведе дзеркальні командно-штабні навчання «Об'єднані зусилля-2020» за участю НАТО.

Схожі новини