Передплата 2024 «Добра кухня»

Євросоюз вже не буде таким, як раніше. Спільна заява Європарламенту, Європейської Ради і Єврокомісії

Керівництво Євросоюзу у своїй заяві з нагоди Дня Європи закликало підготуватися до відновлення після кризи коронавірусу, заявивши, що Європа вже не буде такою, як раніше

Як повідомляє «Європейська правда», відповідна спільна заява глав Європарламенту, Європейської Ради і Єврокомісії оприлюднена 9 травня.

Цього дня 1950 року в Парижі була виголошена Декларація Шумана, яка відкрила шлях до інтеграції європейських держав.

«70-річчя декларації Шумана настає у черговий момент кризи для Європи. По всьому континенту через коронавірус за останні місяці померло понад 100 тисяч людей. Сотні мільйонів зіткнулися з безпрецедентними обмеженнями у своєму повсякденному житті, щоб допомогти стримувати поширення вірусу», — заявили Сассолі, Мішель і фон дер Ляєн.

Вони підкреслили, що зараз блоку потрібно підготуватися до відновлення після кризи.

«Ми повинні перезапустити економічний двигун Європи… Вихід із кризових моментів вимагає нового політичного мислення і відкидання слабкостей», — заявило керівництво ЄС.

Читайте також: Не по кишені: Європі не вистачає грошей на створення вакцини від COVID-19

«Ми повинні визнати, що нам знадобляться нові ідеї та інструменти для підтримки нашого власного відновлення. Ми повинні визнати, що Європа, яка вийде з цієї кризи, не може і не буде такою ж, як та, що вступила в неї», — сказано в заяві.

Вони закликали вивчити уроки покоління 1950-х років, яке вірило, що кращу Європу і кращий світ можна побудувати з руїн.

«Якщо ми засвоїмо ці уроки, якщо ми згуртуємося довкола нашої солідарностей і цінностей, Європа знову зможе вийти з кризи сильнішою, ніж була раніше», — резюмувало керівництво ЄС.

Схожі новини