Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Став відомий цьогорічний фільм - переможець “Берлінале”

Головний приз міжнародного берлінського кінофестивалю отримала картина "Не чіпай мене" румунського режисера Адіни Пантилія.

Кращою режисурою визнано роботу Веса Андерсона у стрічці "Острів собак", а гран-прі журі дісталося фільму "Mug" Мальгорсати Шумовськи, повідомляє ТСН.

До останнього фаворитом вважався інший фільм – "Утойя" про теракт у Норвегії влітку 2011 року, коли екстреміст Андерс Брейвік розстріляв молодіжний табір та обірвав 69 юних життів. Ця стрічка базується на розповідях свідків, знята одним кадром, без жодного спецефекту та музики.

Фільм називали найважчим і найсерйознішим на кінофестивалі, він отримав неофіційні нагороди. "Я приїжджаю на "Берлінале" щороку з 1989 року, і я ще ніколи не бачив стільки сліз у глядацькій залі, коли фільм показували пресі. І це все були журналісти, люди, які по роботі дивляться тисячі фільмів", - розповів кінокритик Гейр Камсваг. Після фестиваля цей фільм покажуть широкій публіці в Норвегії. Попри відсутність перемоги в головній номінації, інтерес до стрічки очікується величезний.