Передплата 2024 «Добрий господар»

Внаслідок шторму на Філіппінах загинули близько 200 осіб

  • 23.12.2017, 12:40
  • 5 103

На Філіппінах шторм Тембін руйнував будинки рибалок, викорчовував кокосові пальми та призвів до підтоплення автошляхів. Близько 200 людей загинули.

Близько 200 осіб загинули на Філіппінах внаслідок повеней та зсувів ґрунту, спричинених тропічним штормом Тембін. Про це повідомила місцева влада у суботу, 23 грудня. Найбільших втрат зазнала провінція Північний Ланао, де загинули щонайменше 127 осіб і ще 69 зникли безвісти, пише інформагенція dpa. 47 осіб загинули в провінції Північна Замбоанга. 18 - у Південному Ланао. Ще вісім - у провінціях Букіднон, Західний Місаміс та місті Іліган.

Напередодні у південному регіоні Мінданао шторм Тембін змусив понад 75 тисяч осіб покинути свої домівки, пише інформагенція dpa. У різних регіонах Філіппін шторм руйнував будинки рибалок, викорчовував кокосові пальми та призвів до підтоплення автошляхів. В уражених районах працюють рятувально-пошукові команди.

В середньому, щороку Філіппіни зазнають близько 20 тайфунів. Найбільш смертоносним тайфуном в історії Філіппін став Хайянь у листопаді 2013 року. Він знищив низку міст у центральному регіоні острівної держави, загинуло понад сім тисяч осіб.

Кількість загиблих від шторму на Філіппінах перевищила 130 людей

Кількість жертв внаслідок тропічного шторму, що викликав повені та селі на півдні Філіппін, зросла до 133 людей.

Зазначається, що рятувальники з ранку 23 грудня дістали з річки Салог тіла 36 загиблих.

Тропічний шторм Томбіна обрушився на другий за величиною острів країни Мінданао 22 грудня, викликавши раптові повені і зсуви.

Видання відзначає, що на Філіппінах щороку трапляється близько 20 штормів. Однак, на острові Мінданао — шторми зазвичай рідкість.

«Рівень води піднявся, і більшість будинків були просто зметені. Міста більше немає», — повідомили правоохоронці про ситуацію у містечку Тубод.

Воно розташоване у провінції Ланао-дель-Норте, що найбільше постраждала від шторму Томбіна.

Раніше повідомлялось, що внаслідок шторму на Філіппінах загинули 90 людей.

Тропічний шторм на Філіппінах забрав десятки життів

За різними даними, загинуло не менше 70 осіб, десятки зникли безвісти. Тропічний шторм обірвав також чимало ліній комунікацій на півдні Філіппін.

Через тропічних шторм на Філіппінах загинуло, за різними даними, від 74 до понад 90 осіб, ще 64 людини станом на суботу, 23 грудня, зникли безвісти, повідомляє місцева поліція. Рятувальні служби, солдати та волонтери працюють над пошуком уцілілих та розбиранням завалів.

Шторм пронісся напередодні, в основному зачепивши архіпелаг на півдні країни, зокрема Мінданао - другий найбільший острів Філіппін. Робота рятувальних служб ускладнюється тим, що через негоду порушена робота ліній зв'язку та електропередач. Повідомляється, що через вітер та зливи спровокували повені та зсуви ґрунту, які знищили віддалене село. Очікується, що остаточно шторм залишить острівну країну в понеділок, 25 грудня.

Фото: DW
Фото: DW

Найбільш смертоносним тайфуном в історії Філіппін став Хайянь у листопаді 2013 року. Він знищив низку міст у центральному регіоні острівної держави, загинуло понад сім тисяч осіб.

Джерело: DW

Схожі новини