Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Сенсаційна публікація британського видання: "Чуркіна - отруїли"

  • 23.02.2017, 18:22
  • 12.8K

Видання обіцяє опублікувати більш докладну інформацію, «як тільки вона стане доступною». 

З такою сенсаційною публікацією виступило британське видання www.standard.co.uk в матеріалі «Розтин показав, що дипломат Росії в ООН Чуркін був отруєний».

За даними видання отрута була виявлена в нирках російського постпреда. Витік інформації про розтин свідчить, що смерть Чуркіна наступила о 10 годині ранку в понеділок 20 лютого після прийому отруєної їжі.

З неї випливає, що отрута спровокував гостру серцеву недостатність, значний некроз у всіх шарах слизової оболонки товстої кишки і ураження наднирників.

Джерело: de-facto.cc

Медексперти не змогли визначити причини смерті постпреда РФ в ООН Чуркіна

Медичні експерти заявили про необхідність додаткових досліджень для визначення причин його смерті.

Про це повідомляє Associated Press.

Як зазначається, міські медексперти прийшли до висновку, що смерть Чуркіна потребує подальшого вивчення, яке, як правило, включає токсикологічні та інші дослідження, що можуть тривати кілька тижнів.

Радбез ООН вшанував пам'ять Чуркіна хвилиною мовчання

Постпреда Росії при ООН Віталія Чуркіна, який помер, вшанували хвилиною пам'яті в Радбезі ООН.

Про це передає "112 Україна".

Заступник постпреда Росії Петро Іллічов виступив із заявою. Представники від інших країн висловили свої співчуття з приводу смерті Чуркіна під час відкритих дебатів на тему конфліктів у Європі, які проходять 21 лютого в ООН.

МЗС України: "Україна не блокувала заяви Росії з приводу смерті Чуркіна у Радбезі ООН"

«Ми нічого не блокували».

Російська делегація в Раді безпеки ООН хотіла, щоб голова Володимир Єльченко прийняв проект політичної заяви про раптову смерть постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, проте в результаті Радбез обмежився традиційним у таких випадках заявою для преси. Про це в коментарі LIGA.net розповіла прес-аташе МЗС Мар’яна Беца.

Вона спростувала заяви російських дипломатів про те, що представники України в Раді Безпеки ООН заблокували пропозицію Росії прийняти офіційну заяву голови Ради Безпеки у зв’язку зі смертю постійного представника РФ в ООН Віталія Чуркіна

«Там була трохи інша ситуація. Росіяни хотіли окремий проект заяви голови Радбезу ООН щодо смерті їх посла», - пояснила Беца.

За словами дипломата, подібних прецедентів «ніколи не було», тому в підсумку було зроблено традиційну заяву Радбезу про смерть Чуркіна для ЗМІ.

«Ми нічого не блокували, просто було зроблено заяву для ЗМІ, як це робилося в таких випадках раніше. Таких випадків було не так і багато ... Однак прецедентів окремої політичної заяви ніколи не було», - резюмувала вона.

Тука: "У політиці Кремля нічого не зміниться. Чуркін був просто рупором"

У політиці Росії після смерті постійного представника РФ в ООН Віталія Чуркіна нічого не зміниться.

Таку думку висловив журналістам заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука після засідання уряду, повідомляє Укрінформ.

"Ні, абсолютно не зміниться. Чуркін був хоч і яскравий, але він просто був рупором, а не формувальником політики. Буде якась інша людина, можливо, не така одіозна, не така брехлива", - сказав Тука.

Радбез ООН ухвалив заяву у зв'язку зі смертю Чуркіна

Рада Безпеки ООН прийняла заяву у зв'язку зі смертю постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна.

Текст заяви розміщений на сайті ООН.

"Члени Ради сумують за послом, який більше 40 років провів на дипломатичній службі Росії, очолював місію РФ при ООН більше 10 років, і якому 21 лютого виповнилося б 65 років", - йдеться в заяві.

Члени Ради Безпеки висловили глибокі співчуття родині дипломата, а також уряду і народу Росії.

Заява була ухвалена 20 лютого, вночі за київським часом, а 21 лютого речниця російського МЗС Марія Захарова на своїй сторінці у Facebook, що Україна, яка в лютому головує у Радбезі ООН, заблокувала прийняття заяви, присвяченої Чуркіну.

Звідки вона взяла цю інформацію, Захарова не пояснила.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков також прокоментував "поведінку" України, яка нібито заблокувала ухвалення заяви.

"На тлі цієї втрати поведінка наших українських колег - та Бог їм суддя, тут, напевно, нічого сказати. І не так це важливо на тлі дійсно тієї втрати якоъ зазнала російська дипломатія", - сказав Пєсков.

Слід зазначити, що Україна не є постійним членом Радбезу ООН, а тому не може блокувати ухвалення заяв.

Нагадаємо, Віталій Чуркін помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя.

За час роботи в Радбезі ООН Віталій Чуркін став одним із символів російської брехні щодо подій в Україні.

Під час анексії Криму на засіданнях Радбезу ООН він подавав неправдиві відомості щодо подій на півострові. Зокрема, говорив про те, що Росія в Криму діє в рамках підписаного з Україною угоди про базування Чорноморського флоту.

Пізніше, коли під час штурму українського фотограмметричного центру вбили українського прапорщика, заявляв, що російських солдатів навіть поруч не було.

У липні 2015 року на засіданні Радбезу ООН Віталій Чуркін накинувся на голову МЗС України Павла Клімкіна, фактично звинувативши нашу державу у трагедії з малайзійським Боїнгом.

В той самий час саме Росія наклала вето на резолюцію щодо створення міжнародного трибуналу для розслідування авіакатастрофи МН17.

Джерело: Європейська правда

Російський журналіст: "Чуркін помер після важкої розмови з Путіном"

Стали відомі деякі подробиці смерті Чуркіна на “бойовому посту” в ООН.

Чуркін раптово помер після прямої розмови з Путіном телефоном.

Інформація стала відома завдяки джерелу, якого цитує російська журналістка Латиніна.

Дослівно: “Дипломат Чуркін помер в генеральному консульстві Росії в Манхеттені після розмови з Путіном”. Він не встиг навіть вийти з посольства, не встиг навіть дійти до свого кабінету. Взагалі нічого не встиг. Як повідомляється — розмова з Путіном була дуже емоційною. Потім — сердечний напад і смерть, повідомляють очевидці.

Подробиці смерті Чуркіна Латиніна виклала в своєму Твіттері.

Мабуть, розмова була дуже важкою, раз так вибило старого “Геббельса” не відходячи від верстата. А задуматися варто і іншим учасникам “кримсько-донбаської” афери.

Цілком ймовірно, що деяких дипломатів і пропащих “яструбів” в оточенні Путіна будуть прибирати з авансцени найближчим часом.

Річ у тум, що вітер змінився і Трамп уже не один, а розмови повсюдно пишуться спецслужбами США.

Що наговорив до цього Чуркін і кому залишиться таємницею, але мабуть, ціна була досить велика, щоб припинити своє існування.

Джерело:elise.com.ua

Екс-посла США в ООН Пауер розкритикували за співчуття Чуркіну

Твіт Саманти Пауер у зв'язку зі смертю постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна викликав шквал критики.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Спустошена через смерть російського посла Віталія Чуркіна. (Він був) маестро дипломатії і надзвичайно чутливий чоловік, який робив все від нього залежне щоби подолати розбіжності між Сполученими штатами та Росією", - написала Саманта Пауер.

Водночас, читачі твіттеру Пауер піддали її критиці через співчуття.

Коментатори нагадали екс-послу США про роль Чуркіна у виправданні російської агресії в Україні та бомбардувань цивільних кварталів в Сирії.

"Але ж ви написали книгу про геноцид, чи не так? І тепер ви оплакуєте того, хто найбільше доклався до його уможливлення?" - написав один з читачів.

"Ці мости (між РФ та США, - ред.) побудовані на українській та сирійській крові. Це його надбання", - додав інший.

Примітно, що за деякий час у коментарях з’явилися проросійські дописувачі, в тому числі, із прапорами "Новоросії" на аватарах, що взялися заперечувати критику на адресу Чуркіна.

Україна заблокувала заяву голови Радбезу ООН щодо смерті Чуркіна

Українська делегація блокувала пропозицію Росії прийняти офіційну заяву голови Ради Безпеки в зв'язку зі смертю постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на заступника голови МЗС РФ Геннадія Гатілова.

"Рада Безпеки відреагувала на це (смерть Чуркіна, - ред.) спеціальною заявою для преси. Шкода, звичайно, що деякі наші партнери, перш за все українські колеги, головуючі в цьому місяці в Раді Безпеки, не змогли переступити через свої політичні позиції і не дали згоди на прийняття офіційної заяви голови Ради Безпеки ООН у вигляді відповідного документа, обмежившись лише усним висловленням співчуття для преси", - сказав Гатілов.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова розкритикувала такі дії української делегації.

Саманта Пауер про смерть Чуркіна: "Пішов маестро дипломатії"

"Спустошена в зв'язку зі смертю постпреда Росії при ООН Віталія Чуркіна", - написала Саманта Пауер у Twitter.

Колишній представник США при ООН Саманта Пауер заявила, що поспред Росії Віталій Чуркін, який помер, був небайдужою людиною, працював в ім'я ідеї співпраці між двома країнами.

"Спустошена в зв'язку зі смертю постпреда Росії при ООН Віталія Чуркіна. Маестро дипломатії і надзвичайно небайдужа людина, яка робила все можливе, щоб подолати розбіжності між США і Росією", - написала вона в Twitter.

Джерело: ua.korrespondent.net

Радбез ООН оплакує смерть Чуркіна

Члени Ради Безпеки висловили співчуття родині посла, уряду і народу РФ у зв'язку з кончиною постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна.

"Члени Ради Безпеки були глибоко засмучені, дізнавшись про смерті 20 лютого 2017 року посла Віталія Чуркіна, російського дипломата, постійного представника РФ при ООН", - наголошується в повідомленні.

Члени РБ "оплакують смерть посла, який більше 40 років перебував на російській дипломатичній службі, більше 10 років очолював російську місію при ООН, якому 21 лютого виповнилося б 65 років", - підкреслюється в заяві.

Помер постпред Росії в ООН Віталій Чуркін

Дипломат помер за день до свого 65-річчя.

Помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Про це повідомляють російські ЗМІ з посилання на МЗС РФ.

Згідно з повідомленням, Чуркін помер у Нью-Йорку. Йому було 64 роки і він помер за день до свого 65-річчя.

Про причини смерті Чуркіна не повідомляється.

Чуркін народився в 1952 році. У 1974 році закінчив Московський державний інститут міжнародних відносин. Із 8 квітня 2006 року був постійним представником РФ при ООН і представником РФ в Раді Безпеки ООН.

Джерело: РБК

Схожі новини