Передплата 2024 «Добра кухня»

Казахстан заявив про припинення АТО

  • 18.07.2016, 10:26
  • 3 014

Антитерористичну операцію в Алмати, де було скоєно теракт, завершили.

Про це повідомляє прес-центр Антитерористичного центру Казахстану, передає Еспресо.TV.

"Антитерористичний центр Республіки Казахстан повідомляє про завершення антитерористичної операції в м. Алмати. У зв'язку з цим рішенням голови Комітету національної безпеки в межах м.Алмати критичний ("червоний") рівень терористичної небезпеки змінений на помірний ("жовтий")", - наголошують у відомстві.

Назарбаєв: "Стрілянина в Альмати кваліфікується як теракт"

За його словами, влада та уряд держави зроблять усе можливе, аби забезпечити безпеку громадян.

Про це заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні в Алмати стався терористичний акт, який, на жаль, знову призвів до людських жертв. Висловлюю співчуття близьким загиблих і постраждалих, слід надати їм відповідну психологічну та матеріальну підтримку", - наголосив Назарбаєв.

МОЗ Казахстану: "Стан поранених у перестрілці в Алмати оцінюється як важкий"

У лікарнях найбільшого міста Казахстану Алмати перебувають вісім осіб, які постраждали в результаті ранкової перестрілки, медики оцінюють їхній стан як важкий.

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я Республіки Казахстан, передає 24 канал.

"Стан пацієнтів оцінюється як важкий. Їм надається уся необхідна медична допомога. Клініки забезпечені достатнім запасом лікарських засобів", — наголосили у відомстві.

В Алмати просять людей здавати кров пораненим поліцейським

У соцмережах жителів Алмати закликають всіх небайдужих допомогти вижити поліцейським, яких поранили під час кривавої перестрілки

Заклик опублікувала на своїй сторінці в Facebook Шолпан Алі, повідомляє nur.kz, передає Еспресо.TV

"Хочемо закликати всіх небайдужих підтримати і за можливості допомогти вижити, швидше видужати тим, хто зараз бореться за життя з допомогою лікарів. Всі ми бачили фото і розуміємо, що крововтрата була дуже великою, поранення дуже серйозні - на ураження: голова, шия, груди, живіт ... Ми знаємо вік і припускаємо, що у багатьох поранених - сім'ї, діти, які чекають своїх батьків додому", - йдеться в повідомленні.

Червоний рівень небезпеки: у Алмати закрили банки та збройні магазини

Через стрілянину в найбільшому місті Казахстану Алмати та оголошення "червоного рівня" терористичної небезпеки у місті деякі банки закрили свої відділення.

Крім цього, не працює жоден магазин, у якому можна придбати зброю.

Про це повідомляє місцеве видання tengrinews.kz, передає 24 канал.

"Закриття відділень — вимушений захід, пов'язаний з вашою безпекою. Просимо вас дотримуватися обережності і ставитися до закриття відділень з розумінням. Банкомати, платіжні операції по картах і портал Homebank працюють в стандартному режимі", - зазначив керівник відділу по роботі зі ЗМІ та громадськістю Казкоммерцбанка Сергій Чикін.

Закриті відділення й інших місцевих банків, зокрема, АТФ, Народного Банку, Kaspi Bank. Низка фінустанов, наприклад, Банк Центркредит, працюють в штатному режимі, однак посилили заходи безпеки.

Крім цього, за словами віце-президента Асоціації підприємств і організацій, зайнятих у сфері обігу цивільної й службової зброї на території Республіки Казахстану Сергій Катнов, усі збройові магазини закриті та взяті під посилену охорону. Влада також організувала посилену охорону об'єктів, на яких зберігається зброя та боєприпаси збройних сил країни.

Після перестрілки в Алмати семеро поліцейських перебувають у реанімації

Сім поліцейських перебувають у реанімації після перестрілки в Алмати, там введено спецплан "Перехоплення".

Лікарня швидкої невідкладної допомоги взята під озброєну охорону, передає Tengrinews.kz, передає УНІАН.

Повідомляється, що жертв і постраждалих серед мирного населення немає.

Стрілянина в Алмати: загинули троє поліцейських і випадковий свідок

Особу нападника вже встановили.

Жертвами нападу в Алмати стали чотири людини, особистість злочинця встановлена, наразі шукають його спільника. Про це повідомила прес-служба МВС Казахстану, передає Інтерфакс.

«За попередніми даними, затриманий, 27-річний раніше судимий уродженець Кизилординськоїй області, підозрюється в скоєнні вбивства жінки в минулі вихідні», — йдеться в поширеній у понеділок інформації.

За даними МВС, злочинець близько 11:00 (9:00 мск) при спробі проникнення в Алмалинське районне управління внутрішніх справ Алмати завдав вогнепальне поранення постовому поліцейському, після чого заволодів автоматичною зброєю співробітника поліції і зник.

«При переслідуванні злочинця ним було застосовано викрадену зброю по екіпажу поліції «Буран», в результаті чого два співробітники патрульного екіпажу отримали вогнепальні поранення», - йдеться в повідомленні.

Надалі підозрюваний при збройному опорі був поранений і затриманий співробітниками поліції в районі «Казахконцерта».

«На жаль, злочинцем раніше була проведена спроба захоплення легкового автомобіля жителя міста, в результаті чого водій отримав поранення і помер. Від отриманих поранень померло три співробітники поліції», - наголошується в повідомленні.

У місті введено оперативний план «Сирена», всі співробітники поліції орієнтовані на затримання подільника затриманого злочинця.

В Алмати в понеділок, 18 липня, був введений «червоний рівень» терористичної небезпеки. Невідомі озброєні особи напали на будівлю Алмалинського РВВС і департаменту Комітету нацбезпеки.

Перестрілка в Алмати: нові подробиці

У казахському місті Алмати відбувається масштабна антитерористична операція.

Про це повідомляє "Reuters", посилаючись на власні джерела серед правоохоронців міста та очевидців події.

За повідомленнями, в центрі міста в районі біля центрального поліцейського відділку відбувається збройне зіткнення. Причиною перестрілки, за словами очевидців, є релігійний радикал, який пересувається вулицями міста та відкриває вогонь по правоохоронцям.

Центральні квартали міста навколо міського управління поліції і будівлі комітету нацбезпеки перекриті. Очевидці повідомляють про масштабну стрілянину та наявність багатьох "швидких".

Надходять повідомлення про щонайменше одного загиблого правоохоронця та значну кількість поранених. В той час Reuters повідомляє про двох убитих.

Міністерство внутрішніх справ оголосило в місті режим антитерористичної операції.

Перестрілка в Алмати: з'явилися фото та відео кривавого нападу

Поліцейські провели затримання першого учасника кривавої перестрілки, передає Nur.kz.

На відео чоловік лежить на асфальті зв'язаний у присутності поліцейських.

Також у місті введено червоний рівень терористичної небезпеки, оголошено антитерористичну операцію. Людей просять не виходити на вулицю.

Перестрілка в Алмати: один поліцейський загинув, є поранені

Внаслідок перестрілки біля Алматинського РУВС в Алмати двоє поліцейських постраждали, один загинув.

Про це пишуть очевидці, передає Nur.kz.

Зазначається, що звуки пострілів чути в різних районах Алмати. Так, в один з медичних закладів міста привезли пораненого співробітника правоохоронних органів.

"В алма-атинському РУВС перестрілка. Ваххабіти", - написав користувач соцмережі Мак Арнов.

За останніми даними, щонайменше один поліцейський загинув. Його тіло лежить посередині проїжджої частини.

В Алмати невідомий відкрив стрілянину з автомата, очевидці чули крики "Аллах акбар"

В Алматі, Казахстан, невідомий відкрив стрілянину біля одного з відділків поліції.

Свідки стверджують, що чоловік з криками "Аллах акбар" стріляв з автомата, передає УНІАН.

"Чоловік у чорному вибіг, судячи з усього, з автоматом, вистрілив у бік поліції, намагався зупинити машину, але всі швидко поїхали, а потім побіг у східному напрямку", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що спочатку були разові три або чотири постріли, а потім нібито черга була. Незабаром до місця події під'їхав спецназ.

Схожі новини