Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Служба безпеки Вірменії: "Переговори заходять у глухий кут, можливий штурм"

  • 18.07.2016, 08:07
  • 3 608

Засобів для мирного вирішення ситуації із захопленням поліцейської дільниці в Єревані може не вистачити. 

Про це йдеться в заяві Служби безпеки Вірменії, інформує "112 Україна".

Всю ніч правоохоронці вели переговори із загарбниками і зуміли звільнити ще двох заручників, проте, схоже, що переговори заходять у глухий кут. Служба безпеки закликає скласти зброю, "поки є час і можливість".

"Правоохоронні органи вживають всі можливі і доступні засоби для мирного врегулювання ситуації, але в сформованих обставинах цього може бути не достатньо. Тому ми ще раз закликаємо членів збройних угруповань утримуватися від злочинних дій, які призводять до нових жертв та інших тяжких наслідків, і припинити збройний опір. Поки ще є час і можливість", - йдеться в повідомленні СБА.

Правоохоронці зазначають, що життя та здоров'я заручників залишається під загрозою, оскільки загарбники мають у своєму розпорядженні великий арсенал озброєння.

Із захопленої будівлі поліції в Єревані звільнили ще одного заручника

Особи, які досі утримуються в приміщенні, забезпечені харчуванням та необхідними ліками.

Із захопленої будівлі відділення поліції в Єревані звільнили ще одного заручника. Про це повідомляє прес-центр Служби національної безпеки Вірменії.

«У результаті вжитих правоохоронними органами комплексних заходів, в тому числі переговорів, вдалося звільнити ще одного заручника. Проте, подібні обнадійливі епізоди не гарантують бажаного результату і не виключають можливих трагічних наслідків, відповідальність за які нестимуть виключно ініціатори нападу», - йдеться в повідомленні.

«Терористи повинні усвідомлювати, що не мають іншої альтернативи, ніж беззаперечно виконати всі вимоги влади. Правоохоронні органи поки сподіваються, що члени озброєної групи при прийнятті рішень будуть керуватися лише розсудливістю», - зазначили у відомстві.

У повідомленні також зазначається, що ті, хто перебуває в будівлі, забезпечені харчуванням та необхідними ліками.

У Єревані із заручників звільнили 1 поліцейського

Озброєна група людей, яка захопила будівлю поліції в Єревані, звільнила одного заручника.

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на місцеві ЗМІ, передає УНІАН.

Таким чином, зараз у заручниках залишаються п'ять осіб, серед них заступники начальника поліції Вірменії Вардан Єгіазарян і заступник голови поліції Єревана Валерій Осіпян.

У Вірменії поліція взяла під контроль усі автомагістралі

Правоохоронці зупиняють і перевіряють всі підозрілі автотранспортні засоби.

У рамках спецоперації в Єревані (Вірменія), яка проходить через захоплення будівлі поліції міста, поліція взяла під контроль всі автомагістралі. Про це йдеться в повідомленні Sputnik Armenia.

"Севанська траса в районі міста Абовяна закрита, щоб у столицю Вірменії не в'їхала велика кількість людей. У Єреван можуть проїхати тільки окремі автомобілі. Проте в цілому поліція перешкоджає проникненню людей в Єреван, щоб уникнути заворушень. В даний час правоохоронні органи закрили також всі дороги, що ведуть в громаду Еребуні", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що в рамках спецоперації в Єревані, всі автотраси і дороги на території Вірменії знаходяться під контролем поліції.

"Правоохоронці зупиняють і перевіряють всі підозрілі автотранспортні засоби", - йдеться в повідомленні.

Джерело: РБК-Україна

Із захопленої будівлі поліції в Єревані звільнили двох заручників

Із захопленої будівлі поліції в Єревані спецназ звільнив двох заручників.

Про це заявили в Службі національної безпеки Вірменії.

У СНБ також повідомили, що під час захоплення загинув один поліцейський, двоє отримали поранення. Зазначається, що правоохоронці ведуть переговори, сила поки не застосовується.

Раніше повідомлялося, що в будівлі утримуються вісім заручників, у тому числі заступник начальника поліції Вірменії генерал-майор Вардан Єгіазарян і заступник начальника поліції Єревану Валерій Осипян.

Чи входили двоє звільнених заручників у це число, не уточнюється.

Прибічники опозиції в Єревані тримають в заручниках 8 поліцейських

Озброєне угруповання, що захопило вранці в неділю будівлю поліції і внутрішніх військ в Єревані, утримує в заручниках вісім поліцейських.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на депутата парламенту Вірменії Нікола Пашиняна.

Серед них - заступник начальника поліції Вірменії генерал-майор Вардан Єгіазарян.

Пашинян зранку перебував на місці інциденту і вів переговори з угрупованням.

Він повідомив, що озброєне угруповання "вимагає відставки керівництва республіки та звільнення свого соратника Жирайра Сефиляна".

У Єревані почали евакуювати жителів навколо захопленої будівлі поліції

У Єревані евакуюють жителів з будинків в районі захопленого відділку поліції.

Про це повідомляє радіо «Эхо Москвы».

Правоохоронні органи блокували всі дороги, що ведуть до місцевого району Еребуні. До будівлі поліції стягнуті війська і бронетехніка.

В Єревані озброєні люди захопили відділення поліції

Повідомляється про одного загиблого.

У Вірменії група озброєних людей захопила будівлю відділення поліції в єреванському адміністративному районі Еребуні.

Про це повідомляє сайт "Новини-Вірменія".

Згідно з поширюваними заявами, це - прихильники заарештованого лідера опозиції Жірайра Сефіляна, які вимагають звільнити свого керівника.

Сефілян - керівник опозиційного Фронту громадського порятунку "Нова Вірменія", один з лідерів руху "Установчий парламент". Підполковник, учасник війни в Нагірному Карабасі, кавалер ордена "Бойовий хрест I ступеня". Його заарештовано в рамках кримінальної справи за фактом незаконного зберігання зброї. За даними слідства, він "планував захопити будівлі, засоби зв'язку, в тому числі телевежу Єревана".

У Службі національної безпеки Вірменії підтвердили, що вранці 17 липня було скоєно напад на полк патрульно-сторожової служби, а люди, які там перебували, взяті в заручники.

Також повідомляється, що в результаті захоплення загинула одна людина, ще кілька отримали поранення, повідомляє HayastanNews.Com.

Повідомляється також, що заступника начальника поліції Єревану Валерія Осип'яна узято в заручники.

Дороги, що ведуть у район Еребуні, перекриті. До будівлі поліцейського відділення стягнуті силовики. Правоохоронні органи обіцяють пізніше виступити з офіційною заявою.

При цьому в Службі нацбезпеки заявляють, що поширювана в соцмережах інформація про "початок повстання" не відповідає дійсності. "Із загарбниками ведуться переговори "для мирної здачі", - цитує СНБ вірменське видання News.am.

"Будь-яке протиправне діяння буде припинено, а винні притягнуті до відповідальності", - наголошується в повідомленні.

Вірменське "Радіо Свобода" веде пряму трансляцію з місця події.

Схожі новини