Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Туск: "Пропозиція ЄК про безвізовий режим для українців - визнання перетворень у країні"

  • 22.04.2016, 16:46
  • 2 391

Також це важливий крок Європейського Союзу назустріч європейським устремлінням українського народу.

Про це сказав Президент Європейської Ради Дональд Туск у телефонній розмові із Президентом України Петром Порошенком, повідомили у прес-службі Глави держави.

Як повідомили у прес-службі Глави держави, Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, в ході якої привітав його з 59-річчям та подякував за незмінну і рішучу підтримку України.

П.Порошенко відзначив, що нова проєвропейська коаліція та призначення професійного Уряду реформаторів дозволило додати нової динаміки процесу впровадження реформ в Україні.

Глава держави поінформував про створену Групу стратегічних радників з підтримки реформ, яку очолять Віце-прем'єр-міністр і Міністр фінансів Польщі (1997—2000 років) Лешек Бальцерович разом з екс—міністром фінансів Словаччини Іваном Міклошем. Президент Європейської Ради схвально оцінив відповідні рішення, назвавши їх добрим вибором, і відзначив важливість продовження реформ в Україні.

Глава Української держави відзначив позитивну динаміку відносин між Україною та ЄС, переконливим свідченням чого стало внесення Єврокомісією законодавчої пропозиції про запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Туск підкреслив, що законодавча пропозиція ЄК про запровадження безвізового режиму для українських громадян є визнанням результатів внутрішніх перетворень в Україні та важливим кроком Європейського Союзу назустріч європейським устремлінням українського народу.

Він також привітав формування нового Уряду на чолі із Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Співрозмовники обговорили питання звільнення української льотчиці Надії Савченко. Дональд Туск ще раз підкреслив позицію ЄС щодо негайного звільнення Надії Савченко.

Глава держави поінформував про триваюче погіршення безпекової ситуації на Донбасі через провокації проросійських бойовиків, а також посилення утисків прав людини в окупованому Криму. Президент наголосив на необхідності збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Джерело: День

Схожі новини