Передплата 2024 ВЗ

Землетруси в Японії вбили вже 41 людину

  • 16.04.2016, 11:06
  • 2 775

В результаті серії землетрусів в префектурі Кумамото на острові Кюсю в Японії з четверга загинула 41 людина, 4 людини вважаються безвісти зниклими.

Про це передає агентство Kyodo, передає Укрінформ.

«Потужний землетрус магнітудою 7,3 стався на острові Кюсю на південному заході Японії в суботу вранці, в результаті чого загальне число загиблих з четверга збільшилося до 41», - зазначається в публікації.

Побоювання синоптиків викликає несприятливий прогноз погоди для постраждалих районів: у неділю тут може випасти за ніч більш як 150 міліметрів опадів, що несе ризик нових зсувів і може призвести до сходу гірських лавин. Особливе занепокоєння викликає село Мінамі-Асо, розташоване на активному розломі земної кори. Тут найзначніші руйнування і велике число жертв: повністю зруйнований міст, під обвалом поховано кілька житлових будинків, перший поверх багатоквартирного будинку для студентів виявився розчавлений під вагою другого поверху, під уламками загинули двоє молодих людей. З 32 осіб, які стали жертвами землетрусу в суботу, сім припадає на Мінамі-Асо.

600 евакуаційних пунктах Кумамото перебувають близько 100 тисяч осіб. У лікарні префектури Кумамото і сусідньої префектури Оіта, де також вранці в суботу стався землетрус, звернулися близько 2 тисяч осіб.

Японські землетруси розбудили вулкан

Виверження вулкана Асо сталося у префектурі Кумамото в Японії, де за останні дві доби було зафіксовано два сильні землетруси.

Про це повідомляє РІА «Новости».

«Стовп попелу і диму заввишки 100 метрів викинув вулкан Асо. Вулкану Асо, на якому періодично відбуваються виверження, привласнений другий рівень небезпеки з п'яти можливих. Введено заборону на наближення до вулкану в радіусі одного кілометра через небезпеку викиду вулканічних каменів», - вказується в повідомленні.

Метеорологи з'ясовують зв'язок виверження із другим землетрусом магнітудою 7,3.

У середині вересня на одному з кратерів відбулося виверження вулкана, внаслідок чого був введений третій рівень небезпеки і обмежений прохід до гори. Під час виверження у місті Кумамото поблизу вулкана було зафіксовано випадання попелу. Стовп попелу і диму піднявся на висоту до 2 тисяч метрів. Було введено заборону на наближення до вулкану в радіусі чотирьох кілометрів через небезпеку викиду великих каменів. Метеорологи назвали його найпотужнішим виверженням Асо з 1979 року, коли під час катастрофи загинули три людини. Потім у листопаді рівень небезпеки був знову знижений до другого.

Заява МЗС України: "У зоні землетрусів в Японії є українці"

У серії землетрусів, що сталися в японській префектурі Кумамото на острові Кюсю, загинули 29 людей.

У зоні землетрусів, що зараз вирують в Японії, перебувають громадяни України. Про це сказано у повідомленні прес-служби департаменту консульської служби МЗС України.

"Посольством України в Японії підтверджено перебування в зоні землетрусу Кумамото громадян України, які в наразі перебувають у евакуаційному центрі Кумамото, розташованому в молодшій школі Ходзьо", — сказано у повідомленні.

Щоправда в прес-службі заспокоїли, серед загиблих і постраждалих українців немає.

Під час землетрусів в Японії загинули 34 людини

У серії землетрусів, що сталися в японській префектурі Кумамото на острові Кюсю, загинули 34 людини.

Про це повідомила телекомпанія NHK.

«Жертвами серії землетрусів з четверга стали 34 особи», - зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося про 29 загиблих. Кількість постраждалих тільки за суботу становить 1,6 тисячі осіб.

Землетруси в Японії: загинули майже 30 людей

Про це повідомила телекомпанія NHK, передає Укрінформ.

«Жертвами серії землетрусів у префектурі Кумамото на південно-західному острові Кюсю в Японії стали 29 осіб, кількість постраждалих тільки за суботу становить 1,6 тисячі осіб», - зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося про 27 загиблих.

Як відомо, у четвер у префектурі Кумамото на західному узбережжі південно-західного японського острова Кюсю стався перший потужний землетрус магнітудою 6.5 бала. О 1.25 в суботу там також стався землетрус, що за силою в 16 разів перевищував попередній, його магнітуда становила 7.3 бала.

У сусідній префектурі Оїта також стався землетрус магнітудою 5.3. Всього, вважаючи афтершокові поштовхи, у префектурах Кумамото і Оїта, відбулося понад 270 землетрусів. Близько 160 тисяч сімей залишилися без світла.

У результаті землетрусу магнітудою 7.3 бала в суботу загинули 19 людей. Сотні людей отримали поранення. Постраждалих ще шукають під завалами.

Про це повідомляє російська служба "ВВС".

Влада префектури Кумамото на острові Кюсю також говорить про сильні руйнування.

У регіоні пошкоджено дороги та лінії електропередач. Туди вже направлені рятувальні загони та армійські підрозділи.

Схожі новини