Передплата 2024 «Добрий господар»

Вирок Савченко - 22 роки

  • 22.03.2016, 15:34
  • 5 387

Українку засудили до позбавлення волі у колонії загального режиму та штрафу.

Донецький суд Ростовської області завершив оголошення вироку полоненій українці Надійї Савченко.

Українку оголосили винною у сфальсифікованій справі про вбивство двох працівників російських ЗМІ — Ігоря Корнєлюка та Антона Волошина та незаконному перетині кордону РФ.

«Призначити вирок у вигляді 22 років позбавлення волі у колонії загального режиму», — зачитав суддя Лєонід Стєпанєнко.

Також Савченко оштрафували на 30 тис. російських рублів.

«Убивство —18, замах — 10, перетин кордону — штраф. Разом: 22 роки і штраф 30 тисяч рублів», — написав адвокат Савченко Ніколай Полозов.

Надія Савченко повідомила, коли поновить сухе голодування

Про це йдеться у дописі на сторінці Савченко в Facebook.

"Суд" РФ дав 22 роки і 30 000 рублєй (412 $) штраф. А міг би "суддя" увійти в історію... А не вляпатися в неї. 10 днів і "вирок" вступає в дію. Апеляцію на неіснуючий суд не подаю. Суху голодовку поновлю з 06.04.16 Ну тепер робота тільки починається... Краще померти в Україні ніж жити на Росії! Україна понад усе!", - написала вона.

Джерело: Тиждень.ua

Суд Росії зняв із Савченко одне обвинувачення

Донецький суд Ростовської області припинив кримінальне переслідування української військовослужбовця Надії Савченко щодо замаху на життя мирних громадян Луганської області.

Суддя Леонід Степаненко пояснив, що звинувачення знято, бо ця справа не підсудна російському суду, інформує "Медуза".

"Суд постановив припинити кримінальну справу стосовно Савченко за обвинуваченням у замаху на життя шести мирних жителів Луганської області, так як це справа непідсудна російському суду", — оголосив рішення суддя.

У суді над Савченко влаштували провокації

У суді над українською льотчицею Надією Савченко, що триває у російському Донецьку, влаштували провокації.

Адвокати повідомляють, що в зал запустили провокаторів-тітушок, хоча перед тим не впустили багатьох журналістів.

Захисник Савченко Микола Полозов повідомляє, що суддя продовжив зачитувати вирок, навіть попри вимоги вивести провокаторів.

Речник Петра Порошенка Святослав Цеголко, який присутній на засіданні суду пише, що охорона пригрозила вивести українську делегацію.

Джерело: 24 канал

Російський суд назвав Савченко "типовою бандерівкою"

У російському вироку українській льотчиці і депутатові Надії Савченко її описано як "типову бандерівку".

Як повідомив її адвокат Микола Полозов, Надію дуже розвеселила ця цитата.

Суд оголошує вирок Савченко

У Донецькому суді Ростовської області продовжується судове засідання, на якому оголосять вирок Надії Савченко.

О 9:00 за київським часом у російському Донецьку продовжиться винесення вироку Надії Савченко.

Українську льотчицю, яку викрали влітку 2014 року та незаконно вивезли на територію Росії, привезли до будівлі суду в наручниках під посиленою охороною.

У самому місті посилили заходи безпеки — на висоті перед в'їздом в населений пункт російські військові розгортають радіолокаційну систему, крім цього, з Каменськ-Шахтинського і Ростова-на-Дону прислали кілька екіпажів поліції.

"Ми в залі знову! Скандал подіяв і на цей раз після перерви пустили і дипломатів, і українську делегацію", - пише він.

У той же час один з адвокатів Савченко Ніколай Полозов у Twitter повідомив, що після відновлення засідання в зал суду запустили п'ятьох прокремлівських активістів в майках з принтами фотографій Корнелюка і Волошина.

Джерело: Тиждень.ua

Адвокат: "Російський суд наразі не дійшов до питання провини Савченко"

Сьогодні, 21 березня, розпочалося оголошення вироку льотчиці.

Донецький міський суд Ростовської області наразі оголошує вирок українській льотчиці Надії Савченко, обвинуваченій у вбивстві російських журналістів в у так званій «ЛНР».

"Савченко Надія Вікторівна скоїла вбивство Корнелюка і Волошина групою осіб за попередньою змовою з мотивів ненависті і ворожнечі", - сказав голова колегії суддів Леонід Степаненко.

Він додав, що Савченко також здійснила незаконний перетин кордону РФ. Після цього у ЗМІ повідомили, що "суд визнав Савченко винною"

Згодом адвокат Савченко Ніколай Полозов уточнив, що суд наразі ще не дійшов до питання провини Савченко, а цитата - є частиною обвинувального акту, підготовленого прокуратурою, який завжди зачитують під час оголошення вироку незалежно від того, чи стане суд на сторону обвинувачення.

«Суддя наразі перечитує текст обвинувального висновку, скопійованого в вирок. Суддя Степаненко зачитав позицію звинувачення, свідчення Надії Савченко, тепер зачитує свідчення потерпілих», - написав Полозов.

Нагадаємо, Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. На початку лютого адвокат опублікував записи розмов про захоплення Савченко на Донбасі.

2 березня стало відомо, що держобвинувачення Росії вимагає для Савченко 23 роки позбавлення волі в колонії загального режиму.

Зазначимо, у понеділок, 21 березня, суд у Донецьку Ростовської області РФ розпочав оголошувати вирок незаконно затриманій українській льотчиці Надії Савченко. Очікується, що вирок будуть оголошувати протягом двох днів.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини