Передплата 2024 «Добрий господар»

Вибух у Стамбулі: постраждали 10 людей

  • 10.08.2015, 08:53
  • 2 047

В результаті вибуху автомобіля 10 серпня вночі біля одного з поліцейських відділків Стамбула постраждали десятеро людей.

Це троє співробітників поліції і сім цивільних.

Про це у понеділок повідомляє Haber Turk.

«10 серпня, о 01.00 в центральному відділку поліції в районі Султанбейлі стався напад терористів, які підірвали автомобіль. В результаті сержант поліції, два офіцери та сім цивільних потрапили до лікарні. Подальше розслідування триває», - йдеться у офіційному повідомленні поліції.

Як повідомили правоохоронці, вибуховий пристрій у автомобілі привела в дію терористка-смертниця, яка під’їхала до відділку за десять хвилин до вибуху. Будівля відділку частково пошкоджена від обвалу та пожежі, що виникла в результаті вибуху. Окрім того, у сусідніх будівлях повилітали шибки, пошкоджені 15 автівок, що були припарковані неподалік.

Турецькі ЗМІ припускають, що вибух міг бути організований бойовиками Робочої партії Курдистану, яка у минулому місяці оголосила про активізацію збройної боротьби.

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня двоє турецьких військових загинули, ще 24 були поранені в результаті теракту, здійсненого бойовиками "Робочої партії Курдистану". Теракт стався в місті Догубаязіт. За тиждень до цього Туреччина заявила, що вважає курдів такими ж терористами, що і бойовиків Ісламської держави. І почала авіаудари по курдських військовим таборах в Іраку. У відповідь курди заявили, що перемир'я з Анкарою втратило сенс, і відновили теракти.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини