Передплата 2024 «Добра кухня»

Туск: "Банкрутство Греції відіб’ється на усій Європі"

  • 08.07.2015, 14:06
  • 1 913

Неспроможність Євросоюзу домовитися до кінця тижня щодо Греції призведе до банкрутства країни та матиме негативні геополітичні наслідки для усієї Європи. Дедлайн – до кінця тижня.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск на дебатах у Європарламенті у середу в Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

«Наша неспроможність дійти згоди може призвести до банкрутства Греції і неплатоспроможності її банківської системи. І, звичайно, це буде найбільш боляче для грецького народу. Я не маю сумніву, що це також торгнеться Європи, у тому числі у геополітичному сенсі. Якщо хтось має будь-які ілюзії, що так не станеться, — вони наївні», - наголосив президент Євроради.

Він акцентував, що для пошуку рішення грецької проблеми залишилося лише чотири дні.

«До сьогодні я уникав розмов про дедлайн. Але я повинен чітко сказати, що останні часові рамки спливають наприкінці цього тижня. Усі серед нас несуть відповідальність за цю кризу, і всі мають відповідальність вирішити її», - заявив Туск.

Нагадаємо, скликаний напередодні надзвичайний євросаміт з питання уникнення дефолту Греції не приніс результатів. Лідери очікують на пропозиції від грецького уряду та терміново зберуться у неділю, 12 липня.

Схожі новини