Передплата 2024 «Добрий господар»

Генсек НАТО: "Альянс змушений реагувати на "ядерну риторику" Москви"

  • 18.06.2015, 10:00
  • 1 380

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс не зацікавлений у новій гонці озброєнь і конфронтації з Росією.

Про це повідомляє ZN.UA.

"Ми не хочемо гонки озброєнь, ми не хочемо конфронтації. У той час як ми підтримуємо Договір про звичайні озброєння в Європі (ДЗЗСЄ), Росія з нього виходить", - сказав Столтенберг.

На прохання прокоментувати слова замміністра оборони РФ Анатолія Антонова про те, що країни Альянсу "штовхають Росію до гонки озброєнь", Йенс Столтенберг відповів, що називати "НАТО ініціатором даного процесу в корені невірно".

За його словами, Альянс змушений реагувати на "ядерну риторику" Москви.

"Чисельність нових Сил швидкого реагування НАТО становить 5 тисяч осіб, Росія ж проводить раптові перевірки боєготовності, в яких беруть участь до 80 тисяч людей", - підкреслив генсек НАТО.

Раніше міністр оборони Великобританії Майкл Феллон заявив, що країни-члени НАТО вступили в нову "гонку озброєнь" проти Росії, як за часів Холодної війни.

16 червня президент РФ Володимир Путін заявив, що в 2015 році Росія поповнить свої ядерні сили 40 новими міжконтинентальними балістичними ракетами, для захисту від яких нібито марна будь-яка система протиракетної оборони.

Схожі новини