Передплата 2024 ВЗ

НАТО звинувачує Росію у безвідповідальних ядерних погрозах

  • 14.05.2015, 15:00
  • 1 074

Натяки Росії на наявний ядерний потенціал покликані стримувати НАТО від конфлікту з Москвою

Головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Брідлав звинувачує Росію у безвідповідальних ядерних погрозах, мета яких - змусити Альянс серйозно подумати щодо своєї реакції на ситуацію в Україні.

Генерал вважає, що натяки Росії на наявний ядерний потенціал покликані стримувати НАТО від конфлікту з Москвою, пише Голос Америки.

Брідлав нагадав, що Росія неодноразово заявляла про нарощення ядерної зброї на тлі зростання напруги у відносинах із Заходом через різницю в поглядах на ситуацію в Україні. Зокрема, у березні президент РФ Володимир Путін відкрито заявив, що був готовий застосувати ядерну зброю, якби йому не вдалося анексувати Крим.

Окрім цього, низка європейських країн висловлюють тривогу через загрозу ядерної атаки на свої території з боку Москви. Так російський посол Данії заявляв, що данські кораблі можуть стати мішеням російських ядерних боєголовок, якщо Данія приєднається до системи протиракетної оборони НАТО.

Голова МЗС Росії також заявляв про можливість розміщення російських ядерних зарядів у Криму.

"Такі заяви з боку ядерної держави не можна назвати відповідальними. Не думаю, що це сприяє яким-небудь серйозним переговорам або серйозній деескалації проблем в Україні. Я вважаю, що всі ядерні держави повинні поводитися відповідально не тільки в своїх діях, але й у словах, коли йдеться про ядерну зброю", - сказав він.

Брідлав не задоволений у ескалацією конфлікту на Сході України - поисленням бойових зіткнень в деяких регіонах Донбасу, попри заявлене перемир'я.

gazeta.ua

Схожі новини