Передплата 2024 ВЗ

Російський космічний корабель не довіз "георгіївську" стрічку до МКС – зник зв'язок

  • 28.04.2015, 20:27
  • 1 270

Центр управління польотами втратив зв'язок з вантажним космічним кораблем "Прогрес", запущеним з Байконура.

Про таке повідомляє "Медуза" з посиланням на офіційні кремлівські ЗМІ.

Згідно повідомлення, на кораблі не розкрилися дві з п'яти стикувальних антен системи "Курс". Через проблеми з передачею телеметричних даних корабель спробують пристикувати до МКС через дві доби, а не через шість годин, як планувалося.

"Телеметрія з"Прогресу М-27М" поки не надходить. Щось конкретне зараз сказати не можна", – цитують джерело журналісти.

Як передає телеканал "Дождь", анонімне джерело в ЦУП повідомило, що " після відділення корабля від третього ступеня ракети-носія…, дві антени системи зближення все-таки розкрилися. Отримати більш точну інформацію фахівці ЦУПа не встигли, оскільки корабель вийшов із зони "видимості" наземних радіозасобів".

Офіційний представник ЦУП натомість заявив журналістам, що інформації про відсутність телеметрії або про нерозкриті антени поки немає і всен майже добре: "У мене таких відомостей немає. Єдине, що можу сказати, що корабель виведений на орбіту, близьку до розрахункової. На першому етапі автономного польоту корабля телеметрія стала надходити з перервами".

Згодом офіційна кремлівська інформагенція ТАСС повідомила, що ЦУП відновив зв'язок з "Прогресом", але при цьому чомусь послалась на телебачення NASA.

Ракета "Союз" з кораблем "Прогрес" вирушила до МКС вранці 28 квітня. На борту корабля знаходиться більше 2,5 т. вантажу, серед якого паливо, кисень, продукти харчування, різні посилки, а також – копія "прапора Перемоги". На головний обтічник ракети-носія перед запуском нанесли зображення ордена Вітчизняної війни і так званої "георгіївської" стрічки.

5 канал

Схожі новини