Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Північна Корея заявила про випробування нової ракети

  • 03.04.2024, 08:45
  • 321

КНДР повідомила про випробування ракети з гіперзвуковою боєголовкою, яка може нести ядерний заряд

Фото ілюстративне із сайту Главком
Фото ілюстративне із сайту Главком

Під час випробування планували перевірити характеристики гіперзвукової бойової частини, зокрема, її здатність маневрувати та змінювати швидкість під час польоту.

Відомо, що під час тестування гіперзвукова боєголовка двічі розганялася до максимальної швидкості на висоті 101,1 км та висоті 72,3 км, пролетіла приблизно 1000 км й уразила мішень у Японському морі.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин сам керував випробуваннями. Він назвав нову ракету «потужною стратегічною наступальною зброєю».

Він зазначив, що КНДР розробляє вдосконалені ракети різної дальності, які тепер мають твердопаливні двигуни та можуть бути оснащені керованими і ядерними боєголовками.

Кім заявив, що наразі найбільш актуальним завданням Північної Кореї є розвиток військової сили, яка здатна «стримувати та контролювати ворогів».

Від початку цього року КНДР різко збільшила випробування різних типів ракетного й артилерійського озброєння. Йдеться й про запуски крилатих і гіперзвукових ракет із сухопутних та морських платформ і стрільби надвеликих реактивних систем залпового вогню.

Гіперзвукову ракету складно перехопити сучасними засобами протиракетної оборони, адже вона рухається зі швидкістю щонайменше 5 Махів, у п’ять разів швидше звуку, на малих висотах і за важко передбачуваною траєкторією, постійно маневруючи.


Джерело: KCNA

Схожі новини