Передплата 2024 ВЗ

Лагард: "Україна продемонструвала прогрес у реалізації економічних реформ"

  • 21.04.2015, 13:05
  • 1 070

Україна продемонструвала прогрес у реалізації економічних реформ, рекомендованих Міжнародним валютним фондом для отримання нового траншу кредиту.

Про це повідомляється на сторінці Національного банку України у соціальній мережі Facebook із посиланням на заяву директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард під час зустрічі з українською делегацією у Вашингтоні.

За інформацією НБУ, зустріч із керівництвом МВФ відбулася під час щорічних весняних зборів керуючих Фонду та Світового банку у Вашингтоні за участю голови НБУ Валерії Гонтаревої, міністра фінансів Наталії Яресько, міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Нацбанк повідомляє, що учасники зустрічі погодилися з важливістю продовження здійснення українським урядом ключових перетворень, а також подальшого збереження зовнішньої підтримки, включаючи швидке завершення обговорень боргової угоди із приватними кредиторами.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня МВФ схвалив програму кредитування економіки України із використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки. Нова програма дозволить відкрити доступ до міжнародного фінансування близько 40 млрд дол. у найближчі 4 роки.

Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня. Отримання наступних траншів очікується за результатами щоквартального перегляду програми. За інформацією НБУ, Україна очікує другий транш у рамках нової програми обсягом близько 2,462 млрд дол. США в середині червня.

"УНІАН"

Схожі новини