Передплата 2024 «Добра кухня»

Канада відправить військову місію в Україну

  • 15.04.2015, 14:08
  • 1 164

Канада в найближчі місяці направить війська в Україну для навчання українських військовослужбовців.

Про це повідомляє канадський телеканал CTV, посилаючись на власні джерела, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

Уряд Канади в даний час опрацьовує деталі майбутньої військової місії, яка може бути сконцентрована на проведенні спільних тренувань. Як зазначається, канадські військові не будуть задіяні в бойових діях.

При цьому канадська влада, ймовірно, буде працювати в тісній співпраці з американськими союзниками, які з 20 квітня почнуть підготовку бійців Національної гвардії України у Львівській області.

Лідери канадських консерваторів хотіли б бачити військову місію в Україні вже в найближчі тижні, щоб допомогти зміцненню української влади і підкреслити "протидію позиції Путіна".

А президент України Петро Порошенко у своєму Facebook Написав: "Вітаю рішення Уряду Канади щодо започаткування військової тренувальної місії в Україні.

До 200 членів персоналу Збройних сил Канади спільно з військовими наших інших міжнародних партнерів допомагатимуть зміцнити Збройні Сили України та Національну гвардію України.Ця ініціатива — черговий вагомий крок Канади, спрямований на дієву підтримку незалежності і територіальної цілісності нашої держави.

Вдячний дружньому канадському народові за солідарність з українцями у нашій боротьбі за вільну і демократичну державу. Переконаний, що посилення обороноздатності України — запорука миру не лише в нашій державі, але й глобальної безпеки на євроатлантичному просторі".

Схожі новини