Передплата 2024 ВЗ

Олланд закликав Росію припинити постачати зброю бойовикам на Донбасі

  • 20.07.2014, 12:18
  • 32.5K

Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом. В ході розмови Порошенко обговорив міжнародні зусилля по боротьбі з тероризмом і ліквідації наслідків трагедії літака "Малайзійська авіаліній"

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом, повідомляє прес-служба президента України.

Як наголошується в повідомленні, в ході розмови Порошенко обговорив міжнародні зусилля по боротьбі з тероризмом і ліквідації наслідків трагедії літака "Малайзійська авіаліній"

"Президент Порошенко подякував за тверду позицію і підтримку України, висловлену представником Франції під час останнього позачергового засідання Ради Безпеки ООН. Він також закликав Францію визнати так звані "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями", — йдеться в повідомленні.

"Ми не бачимо різниці між подіями в Україні та 11 вересня у США або трагедією над шотландським Локербі, коли лівійці під керівництвом Каддафі підірвали літак "Пан-Американ". Тому ми чекаємо такої ж злагодженої реакції всього цивілізованого світу", — цитує президент України його прес-служба.

Зі свого боку Франсуа Олланд підкреслив важливість ретельних міжнародних розслідувань.

"Він також заявив, що після доведення фактів поставок російської зброї бойовикам, включаючи ту, з якої був збитий літак, буде скликано термінове засідання Європейської Ради. Франсуа Олланд закликав Росію дистанціюватися від бойовиків і перестати постачати їм зброю, а Україну відновити контроль над своєю територією", — наголошується в повідомленні.

Президент України також повідомив, що в Україну прибувають представники слідчих органів країн, громадяни яких загинули. Він запропонував Франції долучитися до розслідування.

"Також президент Порошенко повідомив, що терористи перешкоджають веденню слідчих дій, не дають працювати і вилучають докази, зокрема забрали бортові самописці", повідомляє прес-служба.

"Але це їх не врятує, тому що ми маємо супутникові знімки з місця пуску ракети, фото і відео зенітної установки, що свідчать про завезення зброї з Росії, перехоплення телефонних розмов терористів і інші неспростовні докази", — повідомив Порошенко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини